degtinė

126 straipsnių

Degtinė (kitaip vodka) – stiprus, paprastai bespalvis alkoholinis gėrimas, susidedantis iš distiliavimo būdu valyto etanolio. Pagal Europos Sąjungos nustatytą alkoholinių gėrimų gamybos reglamentą, vodką galima varyti iš bet kokių žaliavų. Šalyse, kuriose daugiausia gaminama ir vartojama degtinė (vadinamasis „degtinės žiedas“), ji tradiciškai gaminama iš grūdų arba iš bulvių. Degtinė yra tradicinis Rytų Europos šalių, Skandinavijos ir Rusijos gėrimas.

Kalmarai – ne vien jūros gėrybių ir egzotikos mėgėjams. Štai paruoštus kalmarus tešloje valgys ir gana retai žuvį valgantieji. Paruošimas kiek užtruks, tačiau kalmarai neabejotinai taps užkandžių stalo topu.

parengė Gabrielė Grinkaitė, Žinių radijas, Rima Balanaškienė, laida „Sveikatos laikas“

Didžiulis ir dažnai jau nebepakeliamas karštis visus lietuvius veja prie ežerų ar kitų vandens telkinių. Užlipame ant tiltelio, įšokame į vandenį, atsigaivinę išlipame ir... ausyje kliuksi vanduo. Jis pradeda erzinti vis labiau ir jo niekaip nepavyksta iš ten išprašyti lauk. Tada prasideda ausies kr...