Greitai paruošiami skanūs užkandžiai – itališka čiabata su naminiu sviestu. Užtruksite vos 15 minučių. Itališkos čiabatos su naminiu sviestu užkandžiu pravers ir ruošiantis į iškylą.
Čiabata
12 straipsnių
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Įdomu, kiek gerų receptų neturėtume, jei ne maisto tinklaraštininkių, dosniai besidalijančių receptais, atkaklumas. Antai Zina Bružienė, tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė, čiabatą norėjo iškepti jau kadais – nuo tos dienos, kai dar sovietmečiu jos paragavo pirmą kartą.
Iš pirmo žvilgsnio – labai paprasta, tačiau išties labai gardi yra šalta sriuba „Salmorejo“. Pomidorai ir česnakas – kas mėgsta šį derinį, tas neatsilaikys ir prieš šią sriubą. Šaltą sriubą „Salmorejo“ patiekite su vytintu kumpiu.
Brusketa su rikota ir citrininiais žirneliais – pusryčiams ar pavakariams. Išnaudokite tą laiką, kai yra šviežių žirnelių. Brusketą su rikota ir citrininiais žirneliais puoškite mėtų lapeliais.
Čiabatą paprastai perkame prekybos centre, tačiau retas žino, kad jos galima išsikepti ir namuose. Tam tereikia pasiruošti mielinę tešlą. Tiesa, tešlos kildinimo procesas nėra greitas, bet laukimą atpirks šviežia ir traški čiabata.
Žirnių sriubą, mitybos specialistų patarimu, tinka valgyti tiek mažiems, tiek dideliems. Ir iš tiesų – kaip sodri, vasara kvepianti sriuba gali nepatikti. Valgykite žirnių sriubą užkąsdami tamsia čiabata.
Naujausią „Lidl“ pasiūlymą išnarstė po kaulelį: arba tai rinkodaristų „chaltūra“, arba ciniškos patyčios (17)
Prekybos tinklo „Lidl“ klientas reklaminį pasiūlymą pirkinių krepšelį visai savaitei susikomplektuoti neišleidžiant nė 20 eurų sutiko labai kritiška i ir išnarstė po kaulelį. Viską apskaičiavęs matematiškai vyriškis konstatavo: „Arba tai rinkodaristų chaltūra, arba ciniškos patyčios.“ Labiausiai šio...
Kaip namie pasigaminti raugo ir čiabatos duoną? Du paprasti būdai, dėl kurių viskas pavyks sklandžiai (29)
Pasikeitusios gyvenimo sąlygos ne vieną lietuvį paskatino ieškoti naujų pomėgių, kuriais būtų galima džiaugtis neišeinant iš namų. Tad šiuo neįprastu laikotarpiu dažno tautiečio virtuvėje išbandoma vis daugiau naujų receptų, iš kurių išskirtinio dėmesio šiemet sulaukė natūrali raugo duona (angl. sou...
Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo. Duonos kepimas buvo tikras ritualas, o ją kepanti moteris – ypač gerbiama. Tradiciškai Lietuvoje buvo kepama tamsi ruginė duona, tačiau lietuvių skonis keičiasi – ...