– Papasakokite, kas yra produktų glikeminis indeksas?

– Tai indeksas, parodantis, kaip konkretus angliavandenių turintis maistas veikia gliukozės koncentraciją kraujyje. Ši skalė yra nuo 0 iki 100, kur 100 jau prilyginamas grynajai gliukozei. Produktai, kurių indeksas yra iki 55, vadinami mažo glikeminio indekso produktais, nuo 56-69 – vidutinio, daugiau nei 70 – aukšto glikeminio indekso produktais. Pavyzdžiui, žemo glikeminio indekso produktai gali būti, pvz.: ankštinės daržovės, grikiai, avižos, ruginė duona su sėklomis, obuoliai, apelsinai. Vidutinio – bananai, viso grūdo kvietinė duona, rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės. Aukšto – kvietinė-balta duona, bandelės, labai apdoroti produktai, ryžių makaronai, balti ryžiai, melionas, arbūzas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją