Per pertrauką mokykitės žongliruoti

Pasak trenerio, karantinas kiekvieną paveiks skirtingai, tačiau sportuoti šiuo metu taip pat tikrai įmanoma bei būtina. B. Mačiulaitis pataria – nusipirkite 3 teniso kamuoliukus.

„Išmokime žongliruoti. Turime laisvą 5 minučių pertrauką, atsistokite ir pabandykite žongliruoti. Žinoma, tai nėra intensyvus sportas, bet tai yra kažkoks judesys, įdomus procesas. Neabejoju, kad po 10-15 minučių kiekvienas tris kamuoliukus galės svaidyti ore“, – sakė treneris.

Kaip sakė pašnekovas, toks pratimas tinka žmonėms, kurie ir seniau nebūdavo fiziškai aktyvūs. Tokiu atveju reikėtų pradėti nuo nesudėtingų treniruočių, kurios nesukeltų blogų emocijų, bet priverstų šiek tiek pajudėti.

Teniso kamuoliukas

Žinoma, atliekant įvairias treniruotes namuose žmonės tai daro be trenerių pagalbos, todėl atsiranda didelė tikimybė, kad pratimai bus atliekami netaisyklingai. B. Mačiulaitis sako, kad svarbiausia viską daryti sąmoningai ir galvoti, ką darome.

„Jei jaučiu, kad atliekant pratimą yra diskomfortas, jei skauda kelį ar nugarą, petį, riešą, galbūt reikėtų to pratimo nedaryti ir paieškoti alternatyvos. O gal reikia paieškoti informacijos internete, parašyti treneriui ir paprašyti konsultacijos“, – kalbėjo pašnekovas.

Itin svarbu – pakeisti blogus įpročius

Treneris juokauja – šiuo metu turime laikytis 2 metrų atstumo ne tik nuo žmonių, bet kartais ir nuo šaldytuvo.

„Dabar tikrai visi tą šaldytuvą pakankamai dažnai varstome. Norint numesti svorį reikia pradėti nuo to, kad reikia numesti savo blogus įpročius. Mėgstame picas, mėsainius, su padažais paruoštus patiekalus. Dažnas po valgio pajaučia sunkumo jausmą ir galvoja, kad daugiau taip nevalgys. Bet kitą dieną vėl daro tą patį. Visų pirma, reikėtų identifikuoti savo netaisyklingus ir žalingus įpročius“, – sakė B. Mačiulaitis.

Sportas namuose

Antra, tuos įpročius reikia stengtis pakeisti. Treneris duoda pavyzdį – nuėjus į parduotuvę nusipirkti visą krepšelį daržovių.

„Šaldytuvą pripildykime dalykais, kurie ne taip dažnai mus skatins prie jo eiti, kuriuos suvalgius jausimės lengvai. Suvalgau salotų, kepsnį ir jaučiuosi gerai, einu toliau dirbti, nenoriu miego, turiu energijos. Reikia stebėti savo mitybą ir sąmoningai galvoti, ką valgome“, – sakė treneris.

Maždaug 70 proc. svorio metimo sėkmės priklauso nuo to, ką mes valgome. Trečias patarimas – judėti. Pasak B. Mačiulaičio, reikia stengtis daryti tai, kas nekelia blogų emocijų. Pavyzdžiui, jei bėgioti nemėgstate, to kasdien ir nedarykite.

„Galbūt galite sau pasidaryti dienotvarkę. Vieną dieną bėgti, kitą dieną žongliruoti, trečią dieną nueiti pamušinėti kamuolį, nebūtina net turėti partnerio, galima mušti ir į sieną. Ketvirtą dieną pasiimkite stalo teniso raketes, namuose tai žaisti galime labai nesunkiai“, – kalbėjo pašnekovas.

Kai pradedate aktyviai judėti, reikėtų turėti specialių priemonių, kuriomis po treniruotės galėtumėte masažuoti savo kūną.

„Jei kažkam atrodo, kad visi šie dalykai labai brangūs, visą šį inventorių galima nusipirkti už 30 eurų“, – sako B. Mačiulaitis.

Dubens mankšta

Dauguma žmonių galvoja, kad norint numesti svorį, būtina daryti tik kardiotreniruotes. Vis dėlto treneris nerekomenduoja pamiršti kitų pratimų.

„Galima spartesniu žingsniu išeiti pasivaikščioti ir mes jau darome kardio, širdies ritmas padažnėja. Tai nereiškia, kad turime save pastatyti į kampą ir galvoti, kad visada turime baisiai prakaituoti, nes kitaip nenumesime svorio. Vieną kartą per savaitę reikėtų pasidaryti intensyvią treniruotę, kitas dienas galima ne sportuoti ne taip intensyviai. Bet pirmiausiais tikslas yra pradėti judėti“, – sakė B. Mačiulaitis.

Vietoje liūdesio – treniruotė

Pasak trenerio, jei žmogus teisingai maitinasi, pakankamai juda ir gerai pailsi, gali užtekti ir poros savaičių, jog pasijustų teigiama nauda sveikatai.

„Dabar auginu šuniuką ir atrandu panašių dalykų, praktinių patarimų, kai jį dresuoju. Kai jį išmokau kokio nors judesio ir apdovanoju skanėstu, nors, aišku, žmogui tikrai nereikia galvoti, kad eisiu pabėgioti ir tada valgysiu tortą. Reikia save nuteikti, kad pabėgiosiu ir tada jausiuosi gerai. Tai yra tas skanėstas, kurio turėtume kiekvienas siekti“, – sakė pašnekovas.

Sportas

B. Mačiulaitis patikina – duokite kūnui sporto ir pamatysite, kiek daug gero tai duos.

„Šiuo metu mus yra ištikusi krizė, visus ištiko ta pati problema, tik kiekvienas turime savo skirtingas problemas. Bet mes visi panašiai dėl to liūdime. Vienintelis dalykas, kaip tą galime išspręsti, tai tikrai neužsisklęsdami savyje, o judėdami. Mūsų gyvenimas kaip upė, nuolat teka, todėl ir kūnas turi nuolat judėti. Linkiu kiekvienam nesustoti, tik neužsidaryti savyje“, – sakė B. Mačiulaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)