Taigi galima daryti išvadą, kad pusryčiai – puikus metas pasirūpinti savo figūra ir gera savijauta. Pateikiame kelias idėjas, ką rinktis pagrindiniam dienos valgiui, kad ir skrandis džiaugtųsi, ir kilogramai tirptų, ir nuotaika būtų puiki, skelbia „The Independent“.

Šiek tiek matematikos

Remiantis dviejų mitybos specialistų rekomendacijomis, geriausias būdas pusryčiauti taip, kad tirptų nereikalingi kilogramai – suvartoti nuo 300 iki 400 kalorijų. Maždaug pusė šių kalorijų turėtų atkeliauti iš angliavandenių, maždaug 15 proc. turėtų būti baltymai, o trečdalis – sveikieji riebalai. Likusi dalis – ląsteliena ir cukrus.

Jeigu skaičiavimas skamba kiek per sudėtingai, ypač rytais, pateikiame kelias idėjas įkvėpimui: 45 gramai avižų košės, kuriai gaminant naudotas vanduo ir nesaldintas sojų pienas. Košę galima pagardinti sauja mėlynių, šaukšteliu smulkintų žemės riešutų ir lašeliu klevų sirupo. Antras idealių pusryčių variantas: Plakta kiaušinienė iš dviejų kiaušinių su 65 gramais špinatų, šaukšteliu smulkinto svogūno, puse šaukštelio alyvuogių aliejaus ir pilno grūdo duonos skrebučiu. Desertui – saujelė mėlynių ar aviečių.

Trečias variantas – pilno grūdo duonos skrebutis su dviem šaukštais natūralaus riešutų sviesto, vienas bananas ir šiek tiek cinamono.

Dar kartą apie dribsnius

Įdomi smulkmena, kurią verta žinoti – rinkitės didesnius pusryčių dribsnius. Pasirodo, ekspertai išsiaiškino, kad pusryčiams daugiau dribsnių suvalgoma tais atvejais, kai jie mažesnio dydžio. Taigi kuo vizualiai didesni pavieniai dribsniai, tuo mažiau jų suvalgysite.

Baltymų nauda

Neseniai mitybos ekspertai išsiaiškino, kad pusryčiai, kurių pagrindą sudaro baltymai, padeda kovoti su antsvoriu. Pusryčiams idealiai tinka ne tik baltymų kokteiliai, bet ir piene ir jogurte esantys baltymai.

Valgykite desertą

Taip, perskaitėte teisingai – mokslininkai išsiaiškino, kad žmonės, pusryčiams palepinantys save nedideliu desertu, pavyzdžiui, plytele šokolado, sausainiu ar gabalėliu pyrago, netenka daugiau svorio nei tie, kurie tokio deserto rytais nepraktikuoja. Ekspertai tvirtina, kad tokia dienos pradžia sumažina norą vėliau suvalgyti ką nors nesveiko.

Nebijokite didesnės porcijos

Sakoma, kad pusryčiams suvalgydami didžiausią dienos valgį, sėkmingai galite atsikratyti nereikalingų kilogramų. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad tie, kurie pusryčiams suvartojo 1400 kalorijų, atsikratė daugiau svorio nei tie, kurie suvalgydavo per pusę mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)