Iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Valstybinių ligonių kasų (VLK) gautame sąraše yra net keli tūkstančiai įstaigų, tad visų nebus įmanoma patikrinti, BNS sakė Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) vadovas Vilius Mačiulaitis.

Iš viso VDI turi apie 160 darbo inspektorių, tačiau įstaiga, anot jos vadovo, visų savo išteklių tam neskirs, nes tai yra „įprastinė darbo režimo ir sutarčių sudarymo kontrolė“.

Kaip tvirtino V.Mačiulaitis, tikrinimais užsiims nelegalų darbą kontroliuojantys inspektoriai. Vilniuje šį darbą turėtų atlikti 10, Kaune – 6, Klaipėdoje – 4, Panevėžyje ir Šiauliouse – po 3 žmones. Mažesniuose miestuose su šia užduotimi tvarkysis dviejų specialistų komandos.

„Planuojame, kad ta informacija bus patikrinta per gegužę-birželį. Kadangi nemažai specialistų atostogaus, (galutiniai rezultatai bus gauti) per vasarą. Ypatingos skubos šiam klausimui tikrai neskirsime, kadangi tai nėra sritis, kur žmonės žūsta darbe (…) šalia visų planinių kryptingų darbų per keletą mėnesių esame užsibrėžę apimti tą sritį, bet specialių kampanijų nebus“, - sakė vyriausiasis darbo inspektorius.

Apie planuojamus medikų patikrinimus ir tam esą specialiai suburtą tikrintojų komandą Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis pranešė balandžio pradžioje.

Ministras tuomet teigė, kad VDI, VLK, taip pat kitų tarnybų padedama ministerija nustatė, jog iš viso 911 medikų darbo santykiuose ir apmokėjime yra įvairių neatitikimų. SAM duomenimis, kai kurie medikai dirba ir 11-oje darbo vietų, kai kurie oficialiai nurodo uždirbantys vos kelis šimtus, o kai kurie – ir kelias dešimtis tūkstančių litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)