Daug ką: tiek mityboje, tiek fiziniame aktyvume, jau nekalbant apie mūsų dvasinę sveikatą, „Žinių radijui“ sakė sveiko gyvenimo mokytojas ir propaguotojas, knygos „Sveikata, kuri mus saugo“ autorius Juozas Dapšauskas.

„Jeigu žmogus tikrai nusprendė, kad reikia pradėti sveikai gyventi, tai pirmiausia reikia nusimatyti ilgą distanciją, pavyzdžiui, dešimčiai metų“, - laidoje „Mano sveikata“ kalbėjo J. Dapšauskas.

Tada, pasak jo, reikėtų susirašyti tuos nerekomenduotinus vartoti dalykus (pats J. Dapšauskas vadovaujasi Pasaulio sveikatos organizacijos nurodymais šiuo klausimu) ir pradėti atsisakyti tų dalykų, kurių mums atsisakyti lengviausia, ką vartojame ne todėl, kad labai mėgstame, o todėl, kad taip įprasta visuomenėje.

„Po dešimties metų tada organizmas bus gana apsivalęs ir tie, kurie kažkada buvo dideliais baubais, po kurio laiko tokie nebebus“, - sakė J. Dapšauskas.

Visgi visos mitybos problemos prasideda, pasak J. Dapšausko, tada, kai šlubuoja dvasinė žmogaus sveikata.

„Jeigu toje srityje yra netvarka, tada ir prasideda persivalgymai – valgome iš streso – ir net nejaučiame malonumo persivalgydami“,- kalbėjo jis.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite ČIA.