Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad valgant košę sotumo jausmas trunka ilgiau nei valgant avižų pagrindu pagamintus dribsnius.

Atlikto tyrimo rezultatus „Nutrition Journal“ paskelbę mokslininkai išsiaiškino, kad alkį geriau malšinti pusryčiams valgant košę, o ne dribsnius, rašo „The Daily Mail“.

Daktaras Frankas Greenway kartu su savo kolegomis iš Peningtono biomedicininių tyrimų centro Luizianoje ištyrė tris avižų pagrindu pagamintus 217 kalorijų energetinės vertės pusryčių variantus.

Atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad greitai paruošiama avižinė košė suteikia sotumo jausmą bei sumažina norą valgyti labiau nei avižų pagrindu pagaminti dribsniai.
 
Šiame tyrime dalyvavo 43 asmenys, kurie atsitiktine tvarka po savaitę valgė tris skirtingus pusryčių variantus.

Tyrime dalyvavę asmenys valgė 150 kalorijų maistinės vertės greitai paruošiamą avižinę košę, paprastą avižinę košę arba dribsnius. Kartu su pusryčiais jie suvartodavo 67 kalorijų vertės pieno be laktozės porciją.

Buvo vertinamas tyrimo dalyvių sotumo jausmas po 30, 60, 120, 180 ir 240 minučių.

Atliktas tyrimas parodė, kad greitai paruošiamą avižinę košę valgiusių tyrimo dalyvių alkio pojūtis buvo mažesnis nei tų, kurie valgė dribsnius.

Paprastą avižinę košę valgiusių tyrimo dalyvių sotumo jausmas taip pat buvo didesnis, o noras valgyti – mažesnis.

Anot šį tyrimą atlikusių mokslininkų, košė yra klampesnė nei dribsniai, būtent todėl ir skiriasi sotumo jausmas.

„Šis tyrimas parodė, kad išskirtinės avižinės košės savybės stipriai veikia sotumo jausmą, kuris yra didesnis nei renkantis kitokį nors ir to paties kaloringumo ir ingredientų pusryčių variantą“, - sakė F. Greenway.

„Išsiaiškinome, kad avižinė košė labiau tinkama apetito malšinimui nei šalti pusryčių dribsniai“, - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)