Šie skaičiai atskleidžia labai daug apie šio valgio kokybę, skelbia „World Observer Online“.

Tyrimą atlikę mokslininkai kėlė hipotezę, jog mėsainiams kotletukai kepami vien iš mėsos. Pasitelkus histologinius metodus, specialistai ištyrė aštuonių populiariausių greitojo maisto restoranų gaminamus mėsainius. Buvo tiriamas vandens kiekis mėsainiuose, mikroskopu analizuoti jį sudarančių audinių tipai. Buvo ieškoma ir smegenų audinio pėdsakų.

Paaiškėjo, jog vidutiniškai mėsainyje yra 50 proc. vandens. Grynos mėsos kiekis svyruoja nuo 2,1 iki 14,8 proc. Neskaitant grynos mėsos (raumeninio audinio), specialistai mėsainiuose aptiko ir jungiamojo audinio, kraujagyslių, periferinių nervų, taukų, augalinių medžiagų, kaulų ir kremzlių.

Smegenų audinio bei vieno iš aštuonių greitojo maisto restoranų mėsainiuose specialistai nerado.

Taip pat paaiškėjo, jog dalis mėsainių buvo užkrėsti parazitais, sarkocistais. Sarkocistoze galvijas suserga suėdęs parašo, į kurį pateko užkrėstų fekalijų. Šia liga gali susirgti ir žmonės.

Norint išvengti nepageidaujamos žalos organizmui, geriausia valgyti tik gerai termiškai apdorotą mėsą. Kepsnių su krauju mėgėjai mėsą turėtų pirkti tik iš ekologiškų ūkių, kuriuose auginamos karvės minta žole.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)