Greitas maistas – apima visus patiekalus, kuriuos pagaminti ar patiekti galima per trumpą laiką. Dažniausiai toks maistas yra parduodamas restoranuose, parduotuvėse, kioskuose. Tokių patiekalų kokybė dažniausiai yra prastesnė nei įprasto maisto. Greitas maistas sukurtas, kad būtų suvalgytas „kelyje“, dažnai nereikalauja tradicinių stalo įrankių, o yra valgomas rankomis. Populiariausi ir labiausiai paplitę tokio maisto pavyzdžiai yra traškučiai, įvairūs sumuštiniai, pitos, mėsainiai, kepta vištiena, prancūziškos „fri bulvytės“, vištienos sparneliai, tako, pica, dešrainiai ir ledai.
Soja ir jos produktai, pasak mitybos specialistės, dietistės Vaidos Kurpienės , yra neįvertintas baltymų šaltinis mūsų virtuvėje. Visgi,...
Jei manote, kad skonio receptoriai yra atsparūs madoms – labai klystate. Skonių patirtys, naujai atrasti ingredientai ar patiekalai mus įtraukia į...
Daugelis žinome, kad skrandžio gaminamos sultys, kurių viena svarbiausių sudėtinių dalių – druskos rūgštis, yra būtinos normaliam virškinimo...
Beveik kiekvienas į paauglystę įžengęs ar ją pergyvenęs žmogus gali patvirtinti, kad ant veido kylantys spuogai – menkas malonumas, paveikiantis...
Vakarienė iš greito maisto ar kinų restorano gali baigtis galvos skausmu ir pykinimu – tokiais simptomais dažnai skundžiasi žmonės, kurie yra...