Praėjusią vasarą visažiste dirbusi 34 metų Laura Pell svėrė 57 kilogramus ir buvo puikios fizinės formos. Tris kartus per savaitę ji lankėsi sporto klube ir sveikai maitinosi. Tačiau dėl mįslingo negalavimo moters kūnas ėmė kaupti skysčius ir jos svoris daugiau nei padvigubėjo iki 108 kg. Savo dabartinį gyvenimą moteris vadina „pragaru“.

Kiekvieną mėnesį Kingstorpe, Northamptonšyro grafystėje, gyvenančios L. Pell svoris padidėjo vidutiniškai 9,5 kg. Per pusmetį jos darbužių dydis išaugo nuo britiško dešimto iki 22-ojo. Dėl to jai teko pirkti daugybę naujų drabužių.

Jai taip pat teko atsisakyti mėgiamo darbo (ji darė vestuvinius makiažus), nes dėl svorio jai sunku vaikščioti. Moteris baiminasi, kad greitai visai nebegalės pajudėti.

„Išgyvenu tikrą agoniją, nes man sunku vaikščioti. Pastarieji šeši mėnesiai buvo tikras pragaras. Mano gyvenimo kokybė labai suprastėjo, – sakė L. Pell. – Kai esi storas, tavo kūnas suglebęs. Tačiau mano oda yra be galo įsitempusi. Žinau, kad gatvėje mane matantys žmonės mano, kad apsileidau ir per daug valgau. Tačiau iš tiesų dabar valgau mažiau nei prieš tai, kai mane ištiko ši bėda. Mano organizme yra tiek skysčių, kad tai matosi iš mano odos būklės.“

Dėl mįslingos ligos L. Pell organizmas sparčiai kaupia skysčius. Ją taip pat kankina aukštas kraujospūdis ir nereguliarus širdies plakimas. Nepaisant kelių ligoninėje praleistų savaičių, kurių metu ji gėrė vaistų, moters būklė nepagerėjo.

Kadangi valstybinėje ligoninėje jei nesugebėjo nustatyti diagnozės, dabar L. Pell renka lėšas vizitui pas privatų specialistą, kuris, kaip ji tikisi, nustatys, kas jai yra.

L. Pell jau daugelį metu kenčia nuo pirminio imunodeficito. Jai reguliariai reikia papildyti plazmos lygį kraujyje. Dėl savo būklės moteris yra sirgusi meningitu, tuberkulioze, plaučių uždegimu. Jai taip pat buvo nustatyta ir Clostridium Difficile infekcija.

Praėjusį rugpjūtį medikai rado gerybinį auglį ant moters hipofizio, tačiau pareiškė, kad tai ne dėl auglio jos organizme taip kaupiasi skysčiai. Laurai buvo skirta stiprių diuretikų ir steroidinių vaistų siekiant iš jo organizmo išvaryti skysčius, tačiau gydymas nepadėjo.

Dabar moteris ketina apsilankyti pas neurologą ir endokrinologą vienoje privačioje klinikoje Mančesteryje ir tikisi, kad jie ją pagydys.

„Daugybė gydytojų man yra sakę, kad mano yra „sudėtingas atvejis“. Tačiau tai aš žinau ir pati, – pasakojo L. Pell. – Noriu surasti žmogų, kuris žino, kas man yra. Mano draugas ir mano mama dabar iš esmės yra mano prižiūrėtojai. Man 34 metai, tačiau jaučiuosi kaip 90-metė.“

Lauros draugai „Facebooke“ sukūrė specialią grupę, prie kurios visame pasaulyje jau prisijungė šimtai žmonių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)