Tad kaip save išmokyti nusiraminti? Apie tai išsamiai papasakojo psichikos sveikatos centro „Neuromeda“ medicinos psichologė Monika Gritėnaitė.

Pasak M. Gritėnaitės, emocijos iš tiesų gali mus susilpninti. Kai jas jaučiame, pradeda veikti migdolinis smegenų kūnas, bet slopsta smegenų žievė, atsakinga už loginių sprendimų priėmimą ir loginį mąstymą. Įdomu tai, kad ši žievė išsivystė paskutinė ir ją turi tik žmonės.

„Tam, kad ji suveiktų, reikia, kad valdytume savo emocijas, arba neleistume joms dar labiau didėti. Baimė, kai iš tiesų kyla pavojus, yra gera emocija, kuri padeda išgyventi, bet nerimas nuo baimės skiriasi. Nerimas pasireiškia tada, kai dar nieko nenutiko, ir neaišku, ar išvis nutiks, bet jau jaučiame visus tuos pačius fizinius simptomus, kaip ir jaučiant baimę. Nerimas sekina kūną, ruošia jį kovai, išeikvojame labai daug energijos, bet niekas nesikeičia, o priešo neįveikiame, nes jo nėra. Nemokėdami susitvarkyti su nerimu iš tiesų esame labiau pažeidžiami, silpnesni tiek fiziškai, tiek emociškai“, – kalbėjo pašnekovė ir pridūrė, kad tokiu atveju ir propaganda mus gali paveikti greičiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją