Kur dar galima rasti tiek daug naudingų medžiagų? O štai pagrindinės „gydytojo“ imbiero funkcijos, kurias mini užsienio žiniasklaida:

1. Padeda esant skrandžio ir virškinamojo trakto negalavimams

Imbieras pašalina sunkumą skrandyje, vidurių pūtimą. Esant skrandžio veiklos sutrikimams, išgerkite arbatos su imbieru. Ši stebuklinga šaknis taip pat gerina apetitą bei maistinių medžiagų įsisavinimą.

2. Jeigu jus užsupa

Imbieras yra tiesiog nepamainoma pagalvos priemonė tiems, ką užsupa važiuojant automobiliu, skrendant lėktuvu ar plaukiant laivu. Tai pats saugiausias būdas kovoti su pykinimu, kuris net tinka ir nėščioms moterims.

3. Padeda kovoti su uždegimu

Imbieras yra gerai žinomas dėl savo priešuždegiminių savybių. Jis taip pat yra neblogas nuskausminamasis, nes malšina galvos, raumenų, nugaros ir sąnarių skausmus. Arbata su šviečiu imbieru padės numalšinti migreninį skausmą ir leis užmigti. Jeigu skauda raumenis (ypač po treniruotės), pagulėkite vonioje į vandenį įlašinę kelis lašus imbiero eterinio aliejaus.

4. Stiprina imunitetą

Kasdien vartojamas imbieras padeda sustiprinti organizmo apsaugines funkcijas siaučiant peršalimui ar gripui. Imbiero sudėtyje yra gausu cinko, chromo ir magnio, kurie stimuliuoja kraujotaką, o tai reiškia, kad ir sušildo jus ir padeda kovoti su infekcijomis. Imbieras labai dera su citrina, kurioje gaus vitamino C. Arbata su imbieru ir citrina yra puikus gėrimas šaltais žiemos vakarais.

5. Aromatinis prieskonis

Imbieras turi saldoką-aštrų skonį ir neįtikėtiną aromatą, kuris tinka ne tik mėsos ir paukštienos patiekalams, bet ir desertui, jau nekalbant apie arbatą ar kavą. Galima pasigaminti ir labai skanaus ir naudingo imbierinio limonado pridėjus ir apelsinų ar citrinų sulčių.

6. Padeda lieknėti

Įtraukite imbierą į savo racioną ir pajusite, kad nustojote persivalgyti. Imbieras suteikia sotumo jausmą suvalgius net ir nedidelį kiekį maisto. O tai reiškia, kad valgysite mažiau ir gausite mažiau kalorijų. Imbieras taip pat skatina medžiagų apykaitą ir riebalų deginimą.

7. Žadina aistrą

Dar prieš tūkstančius metų imbieras buvo laikomas galingu afrodiziaku. Šis prieskonis skatina kraujotaką ir didina jautrumą. Tad nepamirškite apie imbierą, kai ruošite mylimajam vakarienę.

Verta paminėti, kad be jau išvardintų teigiamų savybių, imbieras beveik niekada nesukelia alergijos ir neturi kontraindikacijų. Tačiau vis tiek nepersistenkite! Dietologai pataria per dieną suvartoti ne daugiau nei keturis gramus imbiero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)