Po treniruočių stabdė greitas maistas

M. Snieškos pokyčiai prasidėjo sporto klube, kuriame iš pradžių vyrą pasitiko nusivylimas. „Ėjau ten keletą mėnesių, bet nemačiau jokių rezultatų. Aišku, kaip juos matysi, jeigu po sporto – greitas maistas“, – prisimena M. Snieška. Lūžis įvyko tuomet, kai vyras pakeitė požiūrį į sportą ir suprato, kad vien judėti nepakaks – ne mažiau svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, ką valgo.

Jis ėmė domėtis, kaip derinti mitybą bei maisto papildus su sportu ir jau po trijų mėnesių treniruočių salėje darbas atsipirko akivaizdžiais rezultatais: „Nebegalėjau sustoti, norėjosi dar ir dar. Juolab aplinkiniai pradėjo pastebėti pokyčius, kaip sakoma, alkis kyla bevalgant.“

Nesustoti padeda senos nuotraukos

Mantas Snieška prieš pokyčius
M. Snieška tiki, kad kiekvienam žmogui, užsiimančiam kokia nors veikla, pasitaiko dienų, kai norisi viską mesti: „Ne išimtis ir aš. Tikrai buvo tokių akimirkų, kai pagalvodavau, kam visa tai darau. Dingdavo motyvacija, užpuldavo blogos mintys. Tačiau tas blogas debesis praeina ir vėl pakylu tarsi Feniksas iš pelenų.“

Mantas jaučia, kad tokios dienos yra vertingos, nes tuomet jis supranta, kuo nori būti – ar čempionu, ar pralaimėtoju. Kartais dingus motyvacijai jam užtekdavo tiesiog pažiūrėti į senas nuotraukas:

„Jose užimdavau tikrai daug vietos – dėl šios priežasties nesustodamas judėjau į priekį. Taip pat norėjau, kad kiti žmonės, pastebėję mano rezultatus, suprastų, kad viskas yra įmanoma, tereikia nustoti sau kartoti – kitą pirmadienį, kitą dieną ar kitą mėnesį. Reikia veikti iškart!” – teigia vyras.

Įveikia vis daugiau kilometrų

Šie pokyčiai į M. Snieškos gyvenimo ritmą atnešė daug teigiamų dalykų. Vyras džiaugiasi, kad dabar gali tilpti į tris kartus mažesnius rūbų dydžius, o anksčiau apie tai galėjo tik pasvajoti.

Mantas Snieška
Jis vertina ir tai, jog pokyčių metu įgijo daug žinių apie maistą, sportą, papildus. Prieš porą mėnesių jis pradėjo ir bėgioti: „Visada bijodavau bėgimo, o nubėgti kilometro atstumą atrodydavo kaip sunkiausia užduotis. Dabar galiu be vargo įveikti 14 kilometrų ir vis kiekvieną kartą didinu atstumą. Galbūt kažkam tai pasirodys niekai, tačiau man tai yra didelis pasiekimas.“

Tuo metu didžiausiu laimėjimu, pasiektu nusprendus pasikeisti, M. Snieška vadina tai, jog sugebėjo pats sau įrodyti, kad tai padaryti yra įmanoma. Nors ir nebuvo lengva, tačiau vyras net neabejoja, kad keistis buvo verta, nes dabar savimi pasitiki kaip niekada anksčiau.

Norintiems bėgti svarbu pamažu didinti krūvį

Tiems, kurie taip pat galvoja į savo dienotvarkę įtraukti bėgimą, Lietuvos sporto medicinos centro vyriausiasis gydytojas Edmundas Švedas pradedantiesiems bėgikams anksčiau portale DELFI patarė bėgioti ant natūralios žolės, miško takelių, kuriuose yra minkštesnė amortizacija. Gydytojas taip pat pritaria ir laipsniškam atstumo ir krūvio didinimui: „Jei jūsų iškart paprašyčiau nubėgti pusmaratonį, nežinau, kaip atrodytumėte.

Viskas turi vykti tolygiai, pastoviai, reguliariai, pamažu didinant atstumą ir intensyvumą. Net ir garsusis amerikiečių gydytojas, bėgimo profesorius Kenetas Kuperis aiškina, kad vieną-dvi savaites reikia bėgti vieną atstumą ir tik tada didinti krūvį, bet nežymiai“, – DELFI teigė E. Švedas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)