Vaikštant festivalio teritorijoje, dėmesį patraukė tarp medžių ištemptos tvirtos juostos ir tarp jų besisukinėjantys žmonės. Vienas vyras nedideliam smalsuolių būriui pasakojo, kodėl verta išbandyti šį užsiėmimą. Mane labiausiai sudomino galimas poveikis sveikatai – stuburui, raumenims – tad ir aš pabandžiau eiti. Pora žingsnių ir virstu į šoną – ant juostos ilgai išsilaikyti nepavyksta. Štai ant kitos, kur kas aukščiau ištemptos, juostos matau grakščiai, lyg katę, žengiančią merginą. Ir aš taip noriu. Kaip išmokti – klausiu šias juostas į festivalį atsivežusio vilniečio Vladimiro. Jis su šiuo užsiėmimu žmones mėgsta sudominti lankydamasis festivaliuose, ypač tuose, kurie orientuoti į sąmoningumą, blaivybę, sveiką gyvenimo būdą ir pan. Štai ir mes susitikome Molėtų rajone, festivalyje „Masters of Calm“, vykusiame liepos mėnesį.

„Vaikščiojimas juosta (angl. slackline, pažodžiui liet. – laisva / nestabili juosta) yra labai gera treniruotė giliesiems raumenims, o ypač, stuburo. Kai eini juosta, dirba visi raumenys, o ypač gilieji“, – yra įsitikinęs Vladimiras, žmones šio užsiėmimo mokantis jau aštuonerius metus.

Naudinga kūnui ir sielai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)