„Mano tikslas yra kiekvieną dieną palaikyti formą ir daryti tai, kas man labiausiai patinka. Pavyzdžiui, kikboksą, krosfitą“, – pasakojo viena klube kalbinta moteris.

DELFI sporto centre sutiktas vyras sakė, jog jam sportas yra skirtas savotiškam senatvės apgavimui, taip pat ir tam, kad judėtų kuo smagiau ir kuo daugiau. Tai būdas parodyti, kad esu gyvas, sakė jis.

Naujų metų pradžia į sporto klubus pritraukė ir naujų lankytojų, kurie iki šiol visai nesportavo. Sporto salės būna pilnos, o prie treniruoklių tenka stovėti net ir eilėse. Tam pritarė ir LNK kalbinti pašnekovai: „Dažnai taip būna, kiekvieną sausį salės būna sausakimšos“.

Sportininkų srautas didėja palaipsniui iki sausio vidurio.

„Didžiausias srautas prasideda sausio antrą savaitę. Pirmą savaitę žmonės tikriausiai atsigauna po švenčių ir tada kimba į savo užsibrėžtus tikslus. Iš tiesų sausio mėnesį pastebime, kad naujų klientų srautas išauga apie 15-20 proc. Gera žinia ta, kad dauguma klientų užsibrėžia ne trumpalaikius, o ilgalaikius tikslus ir sportuoja visus metus“, – sakė „Lemon gym“ tinklo vadovė Greta Radzevičienė.

„DELFI“ sporto centro projektų vadovė Justė Kažanauskaitė pasakojo, jog sausio mėnesį „Get Fit“ funkcinio treniruočių sporto salėse tikrai padaugėja žmonių: „Tikriausiai tai susiję su naujametiniais pažadais“.

Anot psichologų, duoti sau pažadus yra sveikintina, ypač, jei užsibrėžiama išbandyti ką nors naujo.

„Visada reikia kažkokio atskaitos taško. Be abejo, naujieji metai yra vienas iš geriausių tokių taškų, nes tos šventės tam ir skirtos, pamąstyti apie praėjusius metus ir suplanuoti ateinančius. Todėl naujiems pažadams labai geras laikas“, – sakė psichiatras Martynas Marcinkevičius.

Vis dėlto realybė tokia, jog prabėgus sausiui ir vasariui, sporto klubai ištuštėja.

„Žmonės žada sau, bet niekada taip ir nenueina. Aš irgi pati kažkada taip sau žadėjau, kad sportuosiu, bet vis nenueidavau. Tada netyčia atradau badmintoną, ši sporto šaka man labai patiko, buvo kitokia, dabar jau 3 metus ja užsiimu. Kiekvienam reikėtų atrasti savo sritį, nes kol jos neatrandi, labai sunku prisiversti“, – kalbėjo Justė Kažanauskaitė.

Greta Radzevičienė patarė teisingai apgalvoti savo tikslą: „Užsibrėžtas tikslas nebūtų numesti tam tikrą kilogramų skaičių ar juos priaugti. Svarbiausia – jaustis geriau, toks ir turėtų būti pagrindinis noras“.

Anot psichologų, stebėtis nevertėtų – motyvacijos mažėjimas yra natūralus procesas.

„Dar reikėtų pagirti tuos, kurie išsilaiko iki pavasario, nes dauguma pasižada ir nueina vieną ar du kartus“, – sakė psichiatras Martynas Marcinkevičius.

Jei pasirinktas sportas teiks malonumą, motyvacija taip greitai neišblės. O po kurio laiko motyvuos matomi ir jaučiami rezultatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)