Ilgaamžiškumo konferencijoje „Longevity“ psichologė psichoterapeutė, mindfulness terapijos mokytoja Milda Cibulskytė papasakojo, kokia tai terapija, kuo gali padėti kasdienybėje bei parodė, kaip atlikti kelių minučių meditacijos pratimą.

Tikslas – tapti savo paties šeimininku


Pasaulyje paplitęs, tačiau Lietuvoje tikslaus atitikmens neturintis terminas mindfulness galėtų būti verčiamas kaip dėmesingas įsisąmoninimas arba tiesiog sąmoningumas. Kaip sako tokios praktikos propaguotojai, tai reiškia įgūdį būti čia ir dabar bei įsisąmoninti šį momentą.

„Visos konferencijos metu kalbame gana paprastus dalykus, kad turėtume būti atidūs valgymui, fiziniam aktyvumui, vandens suvartojimui, emocinei sveikatai. Šiais laikais esame labai išsilavinę, bet kažkas nutinka, kad negalime atlikti paprastų dalykų, sutelkti dėmesio, ką dedu į burną, kad turiu nueiti 10 tūkstančių žingsnių. Teoriškai žinome, bet ima ir nepavyksta. Mindfulness terapijos tikslas yra pastebėti, tapti savo paties šeimininku, atsisukti į savo mintis, kūną“, – kalbėjo M. Cibulskytė.

Pasak psichoterapeutės, mūsų protėviai tai darė intuityviai, tačiau mes, dėl dirgiklių gausos ir nuolatinio skubėjimo nuo savęs nusigręžiame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją