Apie vaikščiojimo naudą galima rasti daugybę informacijos tiek internete, tiek moksliniuose tyrimuose. Bet vaikščiojimo tyloje šalininkai teigia, kad toks užsiėmimas dar naudingesnis nei vaikščiojimas su ausinėmis.

Tokia mada išpopuliarėjo po to, kai „TikTok“ kūrėja Mady Maio papasakojo, kad mitybos specialistas jai patarė kasdien po 30 minučių vaikščioti, o ne atlikti „beprotiškas kardio treniruotes“. Kad nauda būtų didesnė, jos vaikinas pasiūlė vaikščioti neblaškant dėmesio.

Nuo tada tylusis vaikščiojimas tapo madingu judėjimu, nes daugybė žmonių sako, kad tai suteikia jiems laiko pabūti vieniems su savo mintimis, leidžia jaustis ramiau ir aiškiau mąstyti.

Žinoma, vaikščiojimas be jokių trukdžių nėra naujiena, tačiau šiuolaikiniame įtemptame pasaulyje būti šalia ir neblaškyti dėmesio daugeliui žmonių tampa vis didesne retenybe, o ekspertai teigia, kad tai gali padėti sustiprinti ir fizinę, protinę bei emocinę sveikatą, rašoma healthline.com.

Tyliojo ėjimo nauda sveikatai

Terapeutė Tracy Richardson mano, kad tylusis vaikščiojimas išpopuliarėjo dėl vis labiau užimto gyvenimo būdo. Tai būdas rasti taip reikalingos ramybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją