Pranešime spaudai rašoma, kad dabar jau praėjo kiek daugiau nei metai nuo tos dienos, kai Michailas pirmą kartą pravėrė sveikatingumo klubo „Impuls“ duris. Kaip sako jis pats, pirmieji apčiuopiami rezultatai pasirodė jau po poros mėnesių, o dabar be sporto klubo ir aktyvaus laisvalaikio savo kasdienybę sunku ir įsivaizduoti.

- Kas paskatino pradėti sportuoti? Galbūt atsimenate konkretų momentą, kai pagalvojote „viskas, čia paskutinis lašas, turiu kažką pakeisti“?

- Priežastys buvo labai proziškos. Man pradėjo šlubuoti sveikata: nuolat kildavo spaudimas, negalėjau netgi nepavargdamas užlipti į ketvirtą aukštą, kankindavo dusulys. Dėl to pradėjau galvoti, kad pagaliau reikia kažką savo gyvenime keisti. Kažkokio postūmio iš šono man nereikėjo, motyvacija pradėti sportuoti atėjo savaime. Žinoma, prisidėjo ir noras pakeisti tuos didelio dydžio drabužius į mažesnius.

- Ar prisimenate pirmuosius savo apsilankymus sporto klube? Galbūt dabar juokinga dėl kai kurių savo pirmųjų klaidų?

- Turbūt visi sporto klubų naujokai šiek tiek gėdijasi, nes nežino, nuo ko pradėti, kaip ką daryti. Aš irgi nebuvau išimtis. Viską dariau labai nedrąsiai ir neužtikrinai. Nežinojau, nuo ko tiksliai pradėti, kaip taisyklingai atlikti pratimus. Savo treniruotes pradėjau nuo sporto salės su treniruokliais.

Tuomet asmeninio trenerio pagalbos visai neprašiau. Dabar nelabai suprantu, kodėl. Manau, tai ir buvo didžiausia mano klaida. Juk vadovaudamasis tik savo supratimu ir nuojauta iš tikrųjų dirbau tik su keliomis raumenų grupėmis.

- Kada pajutote, kad sportas jus užkabino, ir toliau sportuosite net ir įvykdęs pradinį savo tikslą – numesti svorio?

- Tiesą sakant, tik atsikratęs antsvorio sportą vėl apleidau. Tačiau labai greitai tas antsvoris sugrįžo su kaupu. Supratau, kad jei noriu būti sveikas ir gerai atrodyti, sportas turi tapti mano gyvenimo dalimi. Dabar jau sunku būtų įsivaizduoti savo kasdieninį gyvenimą be sporto. Šiemet pradėjau lankyti grupinius užsiėmimus, stengiuosi dalyvauti įvairiose sportinėse varžybose.

Savo užsibrėžtą tikslą pasiekiau po pusės metų intensyvaus sporto. Pradėjęs sportuoti svėriau 90 kilogramų, dabar sveriu 65 kilogramus. Taigi man pavyko atsikratyti 25 kilogramų, o dabar sėkmingai pavyksta jų nebesusigrąžinti.

- Gal turite mėgstamiausius savo užsiėmimus? Ar dažnai sporto klube išbandote ką nors naujo?

- Dažniausiai dirbu asmeninėse treniruotėse su treneriu, tačiau dažnai apsilankau ir „Fitness bike“, „Body Pump“ bei „X Fit“ grupinėse treniruotėse, kurių dėka ir pavyko numesti tiek daug svorio.

- Kaip pasikeitė jūsų gyvenimo būdas pradėjus sportuoti? Juk turbūt susiformavo nauji įpročiai, atsinaujino draugų ratas? Kaip dabar atrodo jūsų laisvalaikis, palyginus su tada, kai nesportavote?

- Pradėjus sportuoti, pirmiausia, pasikeitė ir mano mityba. Anksčiau valgydavau du kartus per dieną, dėl to stengdavausi kuo labiau prisikimšti, kad jausčiausi sotus. Dabar, susireguliavus mitybą, valgau taisyklingai – pusryčius, priešpiečius, pietus, pavakarius ir vakarienę. Ne po daug, bet sveikai ir maistingai. Laisvalaikis taip pat labai pasikeitė. Natūraliai norisi kažkur nulėkti, nueiti, o ne tik gulėti priešais televizorių. „Impuls“ treneriai vis kviečia sudalyvauti kokiose nors sporto varžybose. Jeigu tik galiu, visuomet stengiuosi jose sudalyvauti.

Anksčiau mano laisvalaikis tikrai buvo daug pasyvesnis. Dabar pasikeitė ir draugų ratas. Daug bendrauju su žmonėmis, su kuriais susipažinau būtent „Impuls“ sporto klube.

Į žinią, kad noriu numesti svorio ir pradėjau sportuoti, aplinkiniai reagavo skirtingai. Draugai tikrai palaikė ir kartu džiaugiasi pasiektais rezultatais, visada pastebi pokyčius.

- Ką patartumėte tiems, kurie gal norėtų pradėti sportuoti, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių nedrįsta?

- Neatidėliokite. Iš asmeninės patirties žinau, kad tas atidėliojimas, tampa tarsi savotišku įpročiu, ir ilgainiui darosi vis sunkiau ką nors pradėti. Jei sugalvojote, kad norite sportuoti, tai iš karto ir pradėkite. Nelaukite pirmadienio ar Naujųjų metų. Dabar pat atsistokite ir pradėkite. Pamačius pirmuosius rezultatus, motyvacija tik didės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)