Ne vieno mitybos specialisto nuomone, pateikiama pernelyg supaprastinta informacija, todėl randasi painiava dėl angliavandenių vertinimo, o kadangi angliavandeniai yra daugiausiai augalinės kilmės, iš žmonių mitybos raciono dingsta vaisiai, daržovės, o kartu su jais – ir vitaminai, mineralai bei skaidulos.

Iš Australijos kilęs, Stokholme gyvenantis sertifikuotas mitybos specialistas Joe Leechas teigia – teisybė, kad greitajame maiste yra daug angliavandenių (stipriai perdirbtų) ir kad dietos su mažai angliavandenių yra veiksmingos, norint sumažinti svorį, tik reikia atsiminti, kad angliavandeniai yra greitai įsisavinami ir lėtai įsisavinami.

Greitai įsisavinami angliavandeniai (paprastieji) vertingų medžiagų organizmui turi nedaug. Paprastieji angliavandeniai iš esmės yra cukrus, jie greitai suvirškinami, todėl staigiai padidėja cukraus lygis kraujyje, bet gana greitai sumažėja ir vėl juntamas alkis. Maisto produktai, kuriuose yra paprastųjų angliavandenių: baltoji duona, pica, cukrus, saldūs kvietinių miltų kepiniai, vaisių sultys pakeliuose, gazuoti gėrimai, pusrytiniai dribsniai ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją