Smagiausia tai, kad ši vos septynių minučių mankšta ne tik pažadins naujai dienai, bet ir sudegins nemažai kalorijų. Pastaba prieš tai nesportavusiems: jeigu nesutelpate į minutes, nesukite galvos – tiesiog atlikite pratimus taip, kaip galite geriausiai. Pasiruošę? Laikykitės nurodytos pratimų tvarkos:

Apšilimas: stovėkite vietoje, o rankos ir kojos lai dirba taip, tarsi greitai bėgtumėte. Per minutę derėtų spėti atlikti apie 100 judesių rankomis ir kojomis.

1) Pirmoji minutė – įtūpstai

Atsistokite taip, kad pėdos būtų pečių plotyje. Sulenkite kelius ir pritūpkite tiek, kad keliai sudarytų maždaug 90 laipsnių kampą. Tuomet atsitieskite – pratimą reikia kartoti minutę. Jeigu norite intensyvesnės treniruotės, po kiekvieno įtūpsto atlikite šuoliuką į viršų.

2) Antroji minutė – pratimas pečių juostai

Ištieskite rankas į šonus ir pusę minutės sukite į vieną pusę, o antrąją minutės pusę – priešinga kryptimi. 

3) Trečioji minutė – spyriai

Atsistokite patogiai. Rankas sulenkite priešais save – tarsi ruoštumėtės smūgiuoti. Pakelkite ir pasukite dešinę koją – pusę minutes atlikite stiprių spyrių seriją. Vėliau tą pati padarykite su kaire koja.

4) Ketvirtoji minutė – pratimas rankoms

Pakelkite rankas ir sulenkite taip lyg ruoštumėtės smūgiuoti – tik smūgiuoti teks ne į priešingą priešais, o intensyviai į viršų. Jeigu norite sunkesnio varianto, į rankas pasiimkite po svarmenį.

5) Penktoji minutė – šuoliukai

Ant žemės rankomis atsiremkite taip, tarsi ruoštumėtės daryti atsispaudimus. Suglauskite kojas ir šuoliuku pritraukite kelius prie krūtinės, kitu šuoliuku grąžinkite kojas į pradinę padėtį. Pratimui skirkite minutę.

6) Šeštoji minutė – pratimas rankų raumenims

Rankas ištieskite ir atmeskite atgal – pulsuojančiais judesiais stenkitės jas suglausti.

7) Septintoji minutė – pratimas pilvo raumenims

Atsigulkite ant nugaros, rankas ir kojas pakelkite taip, kad galūnės su kūnu sudarytų V formą. Lėtai rankas ir kojas nuleiskite ant žemės. Tokių pratimų atlikite kuo įmanoma daugiau.

Viskas – esate pasirengę naujai dienai.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)