E. Cikanavičiūtė pastebėjo, kad nėra jokių griežtų sveikos mitybos taisyklių – nėra nei stebuklingo, nei draudžiamo maisto.

Gydytoja Ž. Antonova papildė: „Šiandien visuomenėje labai daug kalbama apie sveiką mitybą, bet problema yra tai, kad kiekvienas tą sveiką mitybą savaip interpretuoja. Teisingos informacijos apie sveikatai palankią mitybą yra tikrai daug. Mes ją galime rasti internete. Bet turime ne tik žinoti, o ir taikyti tuos principus“.

Anot gydytojos, dažnai klaidingai įsivaizduojama, kas yra sveika mityba. Manoma, kad tai yra labai griežta ir ribojanti mityba.

„Mes dažnai iš aplinkinių girdime, kad reikia atsisakyti cukraus, mažiau vartoti druskos, mažiau riebalų. Dažnai įsivaizduojama, kad tai – pakankamai brangu ir manoma, kad pakankamai sudėtinga paruošti sveiką maistą“, – pastebėjo Ž. Antonova.

Pagrindinės sveikos mitybos taisyklės

Gydytoja E. Cikanavičiūtė sakė, kad pagrindinės sveikos mitybos taisyklės tikrai nėra sudėtingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją