Lęšiai

Lęšiai turi daug skaidulų ir baltymų, folio rūgšties, magnio ir geležies. Juos lengva naudoti ruošiant sriubas, taip pat juos galima naudoti ir kaip garnyrą su kitais patiekalais.

Taip pat jų galima nusipirkti skardinėse jau paruoštų, o tai – itin palengvina jų ruošimą. Lęšių būna įvairių skonių ir tekstūros, todėl vartojant įvairius variantus gali nenusibosti jų skonis valgant juos net ir kiekvieną dieną.

Lęšiai su aštriu padažu

Jautienos kepenys

Jautienos kepenys turi daugybę svarbių maistinių medžiagų – vitamino A, D, E, K, B12, folio rūgšties, vario, geležies.

Šios maistinės medžiagos aprūpina organizmą medžiagomis, kurios yra svarbios natūraliai detoksikacijai ir palaikant hormonų pusiausvyrą ir skydliaukės funkciją.

Jei nepatinka jautienos kepenų skonis, galite pabandyti vištienos kepenis. Jos taip pat praturtintos įvairiausiomis būtinomis maistinėmis medžiagomis.

Datulės

Datulės – karamelės skonio vaisiai, dažnai galinčios atstoti saldumynus. Jos itin tinkamos, jei norisi kažko saldaus, bet taip pat ir sveiko. Jos praturtintos kaliu, geležimi ir turi itin daug skaidulų.

Džiovintos datulės

Bulguro kruopos

Bulguro kruopos yra pagamintos iš plikytų, išdžiovintų bei sumaltų kviečių kruopų. Jos turi daug skaidulinių medžiagų ir baltymų. Taip pat iš jų gaunama daug augalinės kilmės geležies. Šios kruopos gali tapti puikia ryžių alternatyva. Taip pat jas tinka dėti į salotas, kitus patiekalus.

Bulguro kruopos

Kanapių sėklos

Kanapių sėklos turi devynias skirtingas rūšis amino rūgščių, reikalingų mūsų organizmui funkcionuoti. Vos trys arbatiniai šaukštai kanapių sėklų turi net 9 gramus baltymų. Jos puikiai tiks barstyti ant bet kokio maisto – salotų, jogurto, makaronų ir įvairių kitų patiekalų.

Šaltinis: https://www.realsimple.com