Tiesa, Vokietijos pergale nebuvo tokia paprasta, kaip rodo rezultatas. Pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių.

Tik 52-ą minutę pirmą labai gražų įvartį pelnė Andre SchurrleLondono „Chelsea“ klubo.

Tačiau 69-ą minutę armėnas Henrikas Mchitarjanas iš 11 metrų baudinio išlygino skirtumą.

Tai, matyt, supykdė vokiečius ir jie įmušė dar penkis įvarčius iš eilės. Dukart pasižymėjo Mario Goetze, po vieną įvartį pasiekė Lukas Podolskis, Benediktas Howedesas ir Miroslavas Klose.

M. Klosei tai buvo jau 69-as įvartis Vokietijos rinktinės sudėtyje. Lenkų kilmės puolėjas tapo nacionalinės komandos rekordininku. Jis pranoko net 40 metų gyvavusį legendinio Gerdo Mulelerio pasiekimą. 

Viena bloga žinia vokiečiams - traumą patyrė Marcas Reusas. kokio ji rimtumo paaiškės po tyrimų. Pasaulio čempionate Vokietija žais G grupėje kartu su Portugalija, Gana ir JAV.

Kitose rungtynėse Rusijos rinktinė Maskvoje „Lokomotiv“ stadione 2:0 (1:0) nugalėjo Maroko komandą. Įvarčius rusams po dviejų kampinių pelnė Vasilijus Berezuckis 29-ą ir Jurijus Žirkovas 58-ą minutėmis. Ypač gražus buvo pastarojo smūgis iš eigos. Rusų varžovai H grupėje bus korėjiečiai, belgai ir alžyriečiai.

Pasaulio čempionato šeimininkė Brazilija San Paule jėgas išbandė su Serbija ir laimėjo prieš Balkanų futbolo atstovus rezultatu 1:0 (0:0). Brazilijai vienintelį ir pergalingą įvartį 58-ą minutę įmušė Fredas. Brazilai A grupėje žais su kroatais, meksikiečiais ir kamerūniečiais.

Rezultatai:

Rusija 2 - 0 Marokas

29' Vasilij Berezuckij [1 - 0]
58' Jurij Žirkov [2 - 0]

Vokietija 6 - 1 Armėnija

52' Andre Schurrle [1 - 0]
69' Henrik Mchitarjan [1 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
71' Lukas Podolski [2 - 1]
73' Benedikt Howedes [3 - 1]
76' Miroslav Klose [4 - 1]
83' Mario Goetze [5 - 1]
90' Mario Goetze [6 - 1]

Brazilija 1 - 0 Serbija

58' Fred [1 - 0]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)