„Tai - Britanijos Imperijos Ordino atitikmuo ir smagu, kad aš buvau taip apdovanotas. Praeityje mažai užsieniečių treniravo Lietuvos sportininkus. Tai yra padėkos man ir mano darbui išraiška. Nedažnai tokie apdovanojimai skiriami nelietuviui“, - J. Ruddas sakė BBC.

J. Ruddas yra Plimuto koledžo plaukimo klubo, kuriam priklauso R. Meilutytė, vyriausias treneris.

Šioje mokykloje studijuoja ir Londono olimpiados šuolių į vandenį bronzos medalininkas Tomas Daley. Pasak J. Ruddo, R. Meilutytės šlovė Lietuvoje daug didesnė, negu T. Daley populiarumas Jungtinėje Karalystėje.

„Dauguma žmonių atpažįsta Tomą, bet absoliučiai visi žino Rūtą. Ji šiuo metu populiariausia mergina Lietuvoje. Ji ten populiari kaip roko žvaigždė“, - atviras buvo J. Ruddas.

Kaunietė R. Meilutytė iš Lietuvos į Angliją persikėlė prieš trejus metus, o Londono žaidynėse iškovojo aukso medalį 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

J. Ruddas ir R. Meilutytė artėjantį savaitgalį dalyvaus plaukimo pasaulio taurės etape, gruodį dalyvaus pasaulio čempionate 25 metrų baseine ir rengsis 2013-ų planetos pirmenybėms Barselonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)