Trečias etapas Vilniuje bus sudarytas iš trijų dalių: simbolinis, Tėvo dienai paminėti skirtas 1 rato šeimų važiavimas, kuriame dalyvauti šeimos galės nemokamai, dviratininkų mėgėjų važiavimas, susidedantis iš 6 ratų, bei pagrindinės vicemero taurės lenktynės, kurias sudarys 12 ratų. Vieno rato ilgis šiame etape siekia 8,5 kilometrus.

„Šio etapo trasa yra ypatinga ne vien savo istorija, bet ir pačiu maršrutu. Visi dalyvaujantys varžybose šįkart turės įveikti nemažą įkalnę. Tiek dviratininkai mėgėjai, tiek profesionalai mūsų šalyje retai susiduria su tokiais iššūkiais, nes Lietuva – gana lygi, sunku atrasti plento dviračių sportui tinkančių įkalnių. Todėl šis etapas daugeliui taps maloniu savo jėgų išbandymu“, - teigia varžybų iniciatorius Deividas Vileniškis.

Tarp šio etapo dalyvių – gausios Lietuvos dviračių sporto rinktinės pajėgos: savo dalyvavimą jau patvirtino lietuviai Darijus Džervus, Paulius Šiškevičius, Martynas Maniušis, Edgaras Kovaliovas, stipriausio žmogaus Žemėje bendrapavardis Žydrūnas Savickas ir kiti. Didžioji dalis sportininkų į trečią etapą atskubės iškart po „Estijos taurės“ varžybų kaimyninėje Baltijos valstybėje.

Šeimų važiavimo startas numatytas 10 valandą, mėgėjų važiavimas varžybas pratęs nuo 11 valandos, o trečią plento taurės etapą vainikuos 13 valandą prasidėsiančios pagrindinės vicemero taurės lenktynės. Į varžybas jau užsiregistravo beveik 500 dalyvių.

Šiuo metu vis dar vykdoma registracija į trečią plento taurės etapą. Registruotis į varžybas galima internetu arba renginio vietoje. Taip pat greitu metu bus pradėta registracija ir į ketvirtą etapą, kuris vyks Šiauliuose, liepos 27 d.

„Bigbank plento taurė 2014“ yra vienintelės plento dviračių varžybos, vykstančios visos šalies mastu. Šiemet vyksta šeši varžybų etapai. Jie jau buvo surengti numatyti Birštone (balandžio 27 d.) ir Kaune (gegužės 11 d.). Sekmadienį (birželio 1 d.) bus surengtos lenktynės Vilniuje, o vėliau varžybos dar vyks Šiauliuose (liepos 27 d.), Kačerginėje (rugpjūčio 10 d.) ir Vilniuje (rugsėjo 13 d.).

Varžybų metu bus ribojamas eismas: Architektų gatve, Laisvės prospektu (Karoliniškių link), Sausio 13-osios, L. Asanavičiūtės, Laisvės prospektu (miesto centro link), Architektų gatvės dalimi tarp 130 ir 96 numeriais pažymėtų pastatų, Erfurto (Bukčių link), Lazdynėlių, Oslo (miesto centro link), Miškinių, Parodų gatvėmis, Laisvės prospektu (Karoliniškių link) ir Architektų gatve gatvės dalimi tarp 214 ir 152 numeriais pažymėtų pastatų (lyginiais skaičiais pažymėtų pastatų puse).

Varžybų tvarkaraštis:

8.00–9.00 val. - eismo ribojimas, trasos ir varžybų vietos įrengimas;
9.00–10.00 val. - dalyvių registracija ir numerių išdavimas pirmiems startams (šeimų startas ir 6 ratų);
10.00–12.00 val. - numerių išdavimas startuojantiems ilgoje distancijoje (12 ratai);
10.00 val. – šeimų startas;
11.00 val. – trumpos distancijos startas (6 ratai);
13.00 val. – pagrindinės lenktynės (12 ratų). Prognozuojamas lyderių finišas 16.00 val.
17.00 val. – lenktynių apdovanojimai (preliminarus laikas);
18.00 val. – eismo atidarymas trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)