Sankcijos pritaikytos ir Rusijai. Šios šalies federacija neteko dviejų kvotų (po vieną vyrų ir moterų komandoms). Tokios pat bausmės skirtos Azerbaidžanui, Kazachstanui, Moldovai ir Šiaurės Korėjai. Jų sunkiaatlečiai vartojo dopingą per pasaulio čempionatą Hjustone (JAV).

Anksčiau po vieną kvotą buvo anuliuota Rumunijai, Uzbekistanui ir Baltarusijai. Prieš tai iš Rio žaidynių dėl 11 teigiamų dopingo testų buvo pašalinta Bulgarija.

IWF nutarė, kad tų valstybių federacijos, kurių trijų ar daugiau atstovų dopingo mėginiai buvo teigiami, bus diskvalifikuotos vieneriems metams. Diskvalifikacija gresia Rusijai, Baltarusijai ir Kazachstanui.

Rusija turėjo maksimalią kvotą Rio de Žaneiro žaidynių sunkiosios atletikos varžyboms, bet dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuoti Aleksejus Lovčevas, Olga Zubova, Olga Afanasjeva ir Aleksejus Kosovas.

Pertikrinus 2012 metų Londono olimpiados dopingo mėginius, nuo varžybų buvo nušalintas ir Apti Auchadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)