Ukrainiečio vadybininkas – lietuvis

„Arturai, parodyk savo pažymėjimą“, – paragina LBF prezidentas Donatas Simanaitis.

Pašauktas A. Kyšenka iš švarko kišenės oriai išsitraukia dokumentų dėklą, kuriame – ir leidimas dirbti Lietuvoje.

26-erių ukrainietis turi darbo sutartį su LBF, pagal kurią gauna atlyginimą ir dienpinigius, sumoka mokesčius. Žinoma, tai – tik nedidelė dalis A. Kyšenkos pajamų, kurias sportininkas susižeria už kovas Europos ir Japonijos ringuose.

Praėjusį savaitgalį šviesiaplaukį kovotoją antrą kartą kartą išvydo ir Vilniaus publika. A. Kyšenkos dvikova su lenku Denisu Makovskiu dėl KOK pasaulio čempiono diržo vainikavo „K-1 World GP“ atrankos turnyrą. Tiesa, visų savo sugebėjimų ukrainietis taip ir nepademonstravo, kadangi jau pirmame raunde jo varžovas susižeidė ranką ir nebegalėjo tęsti kovos.

Nugalėtoju A. Kyšenka tapo ir prieš septynerius metus debiutuodamas „Siemens arenos“ ringe. Tuomet jis nokautavo tris varžovus, tarp kurių buvo ir du lietuviai, bei laimėjo „K-1 Europe Max 2006 GP“ turnyrą.

Būtent tada užsimezgė A. Kyšenkos ryšys su Lietuva, o buvusio Europos Tailando bokso čempiono karjera pradėjo rūpintis D. Simanaitis.

Legionierių – dešimtys

„Donatas – mano vadybininkas, jis dirba dėl manęs, ieško man varžovų ir turnyrų. Jis – lietuvis, todėl ir aš šiek tiek susijęs su Lietuva. Deja, praleidžiu čia pakankamai nedaug laiko, nes negaliu nuolat gyventi Lietuvoje dėl savo treniruočių proceso“, – DELFI sakė A. Kyšenka.

Pastaraisiais metais turnyrams jis rengiasi „Mike's Gym“ klube Amsterdame (Olandija), kur per metus vidutiniškai praleidžia du tris mėnesius.

Nepaisant to, ukrainietis atstovauja Lietuvos bušido rinktinei, kaip ir maždaug septynios dešimtys kitų sportininkų iš užsienio. Garsiausių iš jų – pavyzdžiui, A. Kyšenkos tautiečių Sergejaus Laščenkos ar Pavelo Žoravliovo – vadybininkas taip pat yra D. Simanaitis.

Arturas Kyšenka

Atveria vartus į elitą

1999 metais įkūręs LBF, D. Simanaitis per pusantro dešimtmečio užmezgė tamprius ryšius su kitomis šalimis ir kovinio sporto organizacijomis. Taip Lietuvos bušido rinktinėje atsirado svetimšaliai „legionieriai“.

„Ukrainoje nėra stipraus vadybininko, kuris galėtų išvesti sportininką į aukščiausio lygio turnyrus. Aš dirbu su beveik visa Ukraina, 20-30 proc. Rusijos, didele dalimi Baltarusijos, kitomis šalimis. LBF ne tik užsiima mėgėjišku sportu Lietuvoje – su mumis skaitosi visas pasaulis, nes mes galime suteikti galimybę dalyvauti K-1 finaluose ir panašiai. Tokie žmonės kaip A. Kyšenka mums – tarsi Arvydas Sabonis krepšinio federacijoje. Tai – abipusę naudą teikiantis garsus vardas, kurį ir sukūrėme savomis rankomis“, – aiškino D. Simanaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)