Jau aišku, kad Migliaus Astrausko auklėtiniai atkrintamosiose rungtynėse susitiks su Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ ekipa, kuri jau nebeturi šansų pakilti iš aštuntosios LRL turnyro lentelės pozicijos.

Pajūrio rankininkams dar liko dvejos reguliaraus čempionato rungtynės (išvykoje su Kauno „LSU-Lūšies“ atstovais ir namuose su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipa).

„Jau šiose rungtynėse galėsime ramiai eksperimentuoti, leisti pasireikšti jaunimui. Juk tos dvikovos mums nieko jau nebelems. Dvikova su „Vilniaus“ ekipa parodė, kad mums dar trūksta stabilumo, žaidėme banguotai. Tikrai dar yra taisytinų dalykų“, - iškart po rungtynių sakė „Dragūno“ treneris Miglius Astrauskas.

Jis neslėpė džiaugsmo dėl pergalės, anksčiau laiko lėmusios reguliaraus LRL čempionato nugalėtojo vardą.

„Gerai, kad pavyko tai padaryti anksčiau laiko. Dabar galėsime ramiai ruoštis Baltijos rankinio lygos lemiamoms kovoms, LRL atkrintamosioms varžyboms. Bus laiko žaidėjams išsigydyti ir traumas“, - pabrėžė treneris.

„Dragūnui“ dvikovoje su HC „Vilnius“ ekipa dėl blauzdos raumens plyšio padėti negalėjo Benas Petreikis ir Mindaugas Meškauskas, dėl čiurnos traumos – vartininkas Aistis Pažemeckas, dėl piršto lūžio – Mindaugas Dumčius.

„Neramina tai, kad Benui Petreikiui blauzdos raumuo yra įplyšęs maždaug penkis centimetrus. Jis turbūt mums nepadės keturias-penkias savaites. Visgi, tikimės, kad atkrintamosiose varžybose mums jau galės padėti ilgą laiką po peties operacijos reabilitaciją atliekantis Jonas Truchanovičius“, - kalbėjo M. Astrauskas.

Rungtynėse su HC „Vilnius“ (6 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 6 vieta) ekipa „Dragūno“ gretose išsiskyrė po 7 įvarčius įmetę Evaldas Griežė ir Gražvydas Juška, po 4 pridėjo Karolis Stropus ir Edvinas Vorobjovas, po 2 - Arvydas Bučius, Remigijus Vaičikauskas ir Darius Jasinskas, po 1 - Lukas Simėnas ir Šarūnas Ugianskis.

Iš vilniečių 4 įvarčius įmetė Tadas Padolskis, po 3 - Martynas Lapinskas (1 iš 7 m), Tomas Smalakys, Šarūnas Sakalauskas, Andrius Kliorė, Mindaugas Stravinskas, Paulius Verbickas ir Kostas Plaušinaitis.

HC „Utena“ patyrė keturioliktąją nesėkmę

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate iki pirmosios šio sezono pergalės labai nedaug pritrūko namuose rungtyniavusiems HC „Utena“ atstovams. Gedimino Paukštės auklėtiniai tik po atkaklios kovos rezultatu 28:31 (12:15) nusileido turnyrinės lentelės kaimynams – Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ rankininkams.

Uteniškiai rungtynių pradžioje pirmavo 3:2, tačiau netrukus šiauliečiai persvėrė rezultatą ir nuolat 3-5 įvarčiais buvo priekyje. 57 dvikovos minutę uteniškiai priartėjo iki 2 įvarčių – 27:29, tačiau „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovai nepasimetė ir pergalės iš rankų nebepaleido.

Šiauliečius į pergalę vedė Aivaras Budrys, įmetęs 10 (4 iš 7 m) įvarčių, Mindaugas Nakvosas pridėjo 7, Gabrielius Virbauskas – 4, Arminas Milaknis ir Saulius Bernikas – po 3, Egidijus Dambrauskas – 2, Paulius Vaigauskas ir Tautvydas Damašauskas – po 1 įv.

HC „Utena“ gretose išsiskyrė Mindaugas Agurkis, įmetęs 9 įvarčius (2 iš 7 m), Tomas Čiužas ir Tadas Mikuckas (2 iš 7 m) pridėjo 5, Marius Deveikis – 4, Mantas Reinys – 3, Eigirdas Budrevičius ir Andrius Katinas – po 1 įv.

„Dėkoju vyrams už kovingumą. Buvome arti pergalės, tačiau džiaugtis palankiu rezultatu neleido tai, kad padarėme per daug techninių klaidų“, - iškart po dvikovos kalbėjo HC „Utena“ treneris Gediminas Paukštė.

Pasak Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ komandos žaidėjo Artūro Strupo, rungtynės nebuvo sunkios. „Utenos komanda pakankamai jauna, pritrūko keleto žaidėjų. Dėkoju komandai už sužaistas rungtynes“, - sakė rankininkas.

Šiauliečiai (3 pergalės, 1 lygiosios, 10 pralaimėjimų) LRL čempionate žengia priešpaskutiniai, aštunti, uteniškiai (visi 14 pralaimėjimų) – paskutiniai.

„Ūla“ kyla į viršų

Dar vienu laipteliu į viršų – jau į trečią poziciją šoktelėjo šiemet geru žaidimu stebinantys Varėnos „Ūlos“ rankininkai (9 pergalės, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai). Šių metų LRT rankinio taurės turnyro nugalėtojai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 19:15 (8:8) palaužė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus (7 pergalės, 7 pralaimėjimai, 5 vieta).

Tai buvo nerezultatyvios, daugiau gynybiniais veiksmais paremtos rungtynės. Iš pradžių varėniškiams itin sunkiai sekėsi pralaužti kauniečių gynybą – 15 rungtynių minutę „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai pirmavo rezultatu 7:2.

Tada tarsi pabudo aikštės šeimininkai, kurie ėmė itin aktyviai šturmuoti Kauno atstovų vartus. Tai davė vaisių: per likusias penkioliką pirmojo kėlinio minutes „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai pelnė vos vieną įvartį, o „Ūlos“ atstovai – šešis ir komandos į pertrauką išsiskirstė esant lygiam rezultatui – 8:8.

Varėniškiai nesiruošė sustoti ir antrajame kėlinyje – sužaidė atkarpą 5:1 ir atitrūko 6 įvarčiais – 14:9. Po šio šalto dušo Valdemaro Novicko auklėtiniams nebepavyko atsitiesti ir jie buvo priversti susitaikyti su pralaimėjimu.

Šįkart „Ūlos“ gretose po 4 įvarčius įmetė Žygimantas Grigėnas ir Tautvydas Mikalauskas (2 iš 7 m), po 3 - Arminas Grigėnas ir Rimantas Palevičius, po 2 - Šarūnas Krisiulevičius ir Remigijus Čepulis, 1 - Kęstutis Ikasala.

Kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidė Vaidas Drevinskas, įmetęs 5 įvarčius (1 iš 7 m), Mindaugas Urbonas ir Aurimas Balčiūnas pridėjo po 3 , Valdas Jarukas – 2, Paulius Šarkauskas ir Edvinas Balčiūnas – po 1 įv.

Alytiškiai sutriuškino „LSU-Lūšį“

LRL vicečempionai Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai ne žodžiais, o veiksmais įrodinėja, kad nesiruošia užleisti savo pozicijų ir šiemet. Alytiškiai savo žiūrovų akivaizdoje 11 įvarčių skirtumu – 25:14 (10:4) palaužė Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą.

„Almeidos-Stronglaso“ atstovai kauniečiams per pirmąjį kėlinį leido įmesti vos 4 įvarčius, o antrojo kėlinio viduryje susikrovė ir dviženklę persvarą – 18:6. Dėl rungtynių nugalėtojo niekam nekilo jokių abejonių – likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas.

Alytaus ekipos (9 pergalės, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai, 2 vieta) gretose po 4 įvarčius įmetė Rokas Lastauskas , Žygimantas Micevičius (1 iš 7 m) ir Robertas Pažulis, 3 (1 iš 7 m) - Aurelijus Sabonis, po 2 - Irmantas Asakavičius, Gintautas Adamkevičius, Linas Paliušis ir Dovydas Čepulis, po 1 - Edvinas Vitunskas ir Šarūnas Bunevičius.

Iš kauniečių (5 pergalės, 1 lygiosios, 9 pralaimėjimai, 7 vieta) išsiskyrė Paulius Orlovskis ir Egidijus Morkūnas, įmetę po 4 įvarčius, Mindaugas Barzdenis ir Karolis Dambrauskas pridėjo po 2, Evaldas Vėta ir Karolis Budrys – po 1 įv.

„Šiandien žaidėme blogai, varžovai buvo geriau pasiruošę rungtynėms - labai gerai gynėsi, mes puolime darėme daug klaidų ir buvome išsiblaškę. Dėl to ir pralošėme rungtynes. Bet viskas dar ateityje, ruošimės atkrintamosioms rungtynėms, gerinsime sportinę formą, bandysime susižaisti ir taisyti klaidas“, - iškart po rungtynių kalbėjo Kauno „LSU- Lūšies“ žaidėjas Karolis Dambrauskas.

Anot Alytaus „Almeidos- Stronglaso“ trenerio Eugenijaus Gimbuto, rungtynių pradžia susiklostė sunkiai, tačiau vėliau viskas pakrypo teigiama linkme.

„Iš pradžių negalėjome niekaip įmesti į varžovų vartus, noriu pagirti gerą varžovų vartininko žaidimą. Bet mūsų komandą pirmą kėlinį gelbėjo gera gynyba ir to dėka pirmąjį kėlinį laimėjome šešių įvarčių persvara. O antrajame kėlinyje daug geriau puolėme ir jau laimėjome užtikrintai“, - sakė alytiškių treneris.

Lietuvos rankinio lygos čempionato lentelė:

1.Klaipėdos „Dragūnas“141211444:35925
2.Alytaus „Almeida – Stronglasas“14923373:32520
3.Varėnos „Ūla“14914397:33919
4.Vilniaus VHC „Šviesa“14914425:38319
5.Kauno „Granitas – Gaja – Karys“14707403:38414
6.Vilniaus HC „Vilnius“15618427:43213
7.Kauno „LSU – Lūšis“15519394:44511
8.Šiaulių SM „Dubysa – Gubernija“143110377:4277
9.Utenos HC „Utena“140014369:5150