Absoliučiais nugalėtojais tapo nuo pirmo etapo ėmusi pirmauti BEST‘JD komanda, kurios sudėtyje Birutė Statkevičienė (Kaunas), viena geriausių Lenkijos plaukimo veteranių Ewa Szala (Poznanė), lenkas Stefanas Skrzypekas (Vroclavas) ir Jolanta Dulevičienė (Kaunas) (komandos pavadinimas - pirmosios dalyvių raidės). Jų sąskaitoje 8036 taškai.

Antri - „Jungtinės pajėgos“, kurių sudėtyje plaukė Pavelas Protaščiukas, Aida Vilimienė, Tomas Mikalauskas ir Martynas Lauruška (6209 tašk.), o treti - „Dream Team“ komanda Raimondas Gincas, Goda Overlngaitė, Jonas Zakarauskas ir Vladimiras Volodko (5993 taškai).

Ketvirti liko „Megaladonai“: Vaidotas Gumbis, Deimantė Ivanauskiatė, Artūras Tuomas ir Ričardas Mickevičius (5759 tašk.), penkti – „Robinzonada 1“: Loreta Kabašinskienė, Ramunė Ivanauskaitė, Grantas Dapkus ir Paulius Dapkus (5646 tašk.).

Taškai komandoms skaičiuojami vadovaujantis FINA nustatytomis taisyklėmis, kurios sudarytos remiantis pasaulio atskirų amžiaus grupių plaukikų rekordais. Komandos sudėtį pasirenka patys dalyviai, tačiau būtina, kad joje būtų bent viena moteris ir vienas plaukimo veteranas.

Plaukimo veteranai, vadovaujantis FINA taisyklėmis, yra plaukikai nuo 25-erių metų ir vyresni. BEST‘JD komandoje buvo visi plaukimo veteranai, o jų parodyti rezultatai stulbino ir gal kiek piktino jaunimą.

Kaip sakė B. Statkevičienė, jų pergalė šiose varžybose prieš jaunesnius varžovus yra kruopštus beveik visų gyvenimo metų ir kiekvienos dienos mankštinimasis, treniravimasis. Plaukimas jiems yra tapęs jų gyvenimo sudėtine dalimi.

Sudeikiuose du komandų plaukikai turėjo plaukti 2,5 km, kiti - 5 km. Tuo pačiu vyko ir Lietuvos 5 km atviro telkinio plaukimo Lietuvos čempionatas, kuriame varžėsi 17 vyrų ir 6 moterys.

Lietuvos čempionu tapo Grantas Dapkus (Kaunas) (58 min. 26,91 sek.). Sidabro medalį laimėjo Vladimiras Volodko (Šiauliai, 1 val. 00 min. 30,51 sek.). Trečias buvo kaunietis Tomas Mikalauskas (1 val. 00 min, 30, 97 sek.).

Moterų grupėje nugalėtoja tapo kaunietė Goda Overlingaitė (1 val. 09 min. 12,36 sek.), sidabro medalį laimėjo kaunietė Deimantė Ivanauskaitė (1 val. 10 min. 25,48 sek.), o bronzos medalį iškovojo Kristina Toločkaitė (1 val. 15 min, 34,58 sek.).

Su jaunais kaip lygūs su lygiais varžėsi ir daug plojimų susilaukė Kauno Centro plaukimo trenerė Jolanta Dulevičienė (48, užimta 5 vieta, 1 val. 15 min. 56,67 sek.) ir Lenkijos plaukikas Stefanas Skrzypekas (59, 1 val. 09 min. 24,36 sek., užimta 9 vieta).

2,5 km plaukė 23 moterys ir 72 vyrai. Šiame nuotolyje plaukikai varžėsi atskirose amžiaus grupėse. Jos buvo kaip įprasta iki 17 metų, nuo 17 iki 25 metų, nuo 25-29 ir toliau, vadovaujantis FINA taisyklėms, grupės buvo skirstomos kas penkeri metai.

Atskirų grupių nugalėtojais tapo: Irena Jokūbaitienė, Viktoras Snieška, Kęstutis Vaičaitis, Ewa Szala, Jonas Mickeliūnas, Birutė Statkevičienė, Vilimas Krasauskas, Aida Vilimienė, Vilmantas Krasauskas, Aušra Grabauskienė, Martynas Tinfavičius, Lina Bielinienė, Pavelas Protaščiukas, Jurga Valančiauskaitė, Andrius Murauskas, Sandra Valančiauskaitė, Vytenis Slėnys, Ieva Šadauskaitė, Marius Mikalauskas, Viktorija Šulgaitė, Tadas Kluonis ir Ema Balčiūtė.

2,5 km nuotolį įveikė ir du regėjimo negalią turintys plaukikai iš Kauno „Sveikatos“ klubo. Tai - Žygimantas Matusevičius ir Marius Skripkaitis. Jiems prireikė ir policijos ir gelbėtojų pagalbos. Pastarieji kartais pakoreguodavo plaukiką jei jis nukrypdavo nuo trasos.

Šis, paskutinis 2015 metų „Grand Prix etapas, nuo kitų dviejų skyrėsi tuo, kad šios varžybos buvo puikiai organizuotos, dalyviai ir žiūrovai buvo vaišinami žuviene, visi plaukikai sakė, kad Sudeikiuose buvo itin gerai pažymėta plaukimo trasa, puikiai dirbo gelbėjimo tarnyba, policija, kuri plaukiojo ežere kateriu. Be to, buvo puikus oras, labai švarus vanduo ir tinkama Alaušo ežero temperatūra. Už visą tai dalyviai dėkingi Sudeikių seniūnui Virgilijui Gaižauskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją