Tarptautinių futbolo organizacijų, kurių narė yra Lietuvos futbolo federacija, vertinimu, tokio įstatymo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui gresia tiesioginės pasekmės:

– Nacionalinių rinktinių dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas;

– Lietuvos futbolo klubų dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas;

– Visų Lietuvos futbolo federacijos, kaip FIFA ir UEFA nario, įgaliojimų sustabdymas;

– FIFA ir UEFA finansinės pagalbos Lietuvos futbolui nutraukimas;

„Tarptautinės futbolo organizacijos Lietuvos futbolo federacijos atstovus trečiadienį vakare informavo apie tai, kad kai kurių Lietuvos politikų kišimasis į nepriklausomos futbolo federacijos veiklą, yra vienareikšmiškai vertinamas kaip FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, kurie sukels tiesiogines neigiamas pasekmes visam Lietuvos futbolui – tiek nacionalinėms rinktinėms, tiek Lietuvos futbolo klubams.

Tarptautinių futbolo organizacijų atstovai dar kartą įspėjo Lietuvos futbolo atstovus, jog tokio LR Seimo narių inicijuoto teisės akto priėmimas vienareikšmiškai lems Lietuvos futbolo klubų ir rinktinių suspendavimą tarptautinėse arenose, viso Lietuvos futbolo finansavimo iš šių organizacijų nutraukimą. Šių veiksmų tarptautinės futbolo organizacijos imtųsi nedelsiant.

Savo ruožtu noriu pabrėžti, kad Lietuvos futbolo bendruomenės nuomone, futbolo valdymas yra išskirtinai tik pačios futbolo bendruomenės klausimas, bet kokie pakeitimai turėtų būti daromi remiantis tik futbolo bendruomenės sutarimu.

LFF veikia speciali darbo grupė dėl geriausių valdymo praktikų tobulinimo, planuojami susitikimai su visais suinteresuotais politikais ir institucijų atstovais, spalio mėnesį vyks Lietuvos futbolo bendruomenės Forumas,, kuriame bus sprendžiami svarbiausi klausimai. Esu įsitikinęs, kad konstruktyvi diskusija yra vienintelis kelias siekiant Lietuvos futbolo tikslų”, – LFF.lt cituojamas Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Anot įstatymo autorių, juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

82 parlamentarai antradienį pritarė laikinam tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvedimui.

Politikai nežada atsitraukti

Ketvirtadienį ryte portalui „Delfi“ Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas M. Majauskas tvirtino, jog neketina sustoti ar trauktis nuo pradėtos iniciatyvos.

„Jei vis tik valstybės įsikišimo prireiktų, numatysime įstatyme, jog laikinasis administratorius atliktų savo darbą per kelis mėnesius ir kaip įmanoma greičiau perduotų valdymą skaidriai ir demokratiškai rinktai federacijos vadovybei.

Savo ruožtu toliau sieksime aukšto lygio tiesioginio susitikimo su FIFA ir UEFA atstovais, kurio metu būtų pristatyta reali padėtis Lietuvos futbole“, – teigė M. Majauskas.

Anot Seimo nario Lauryno Kasčiūno, „viskas – LFF rankose“.

„Viskas yra LFF rankose, jei sutinka organizuoti skaidrius demokratinius rinkimus, kuriuose negalėtų dalyvauti nusikaltimus padarę asmenys, nėra jokio poreikio tiesioginiam valdymui“, – teigė politikas.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima vos 142 vietą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją