Pastarieji sukilo prieš tos šalies prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Lietuvos žmonės prie Seimo surengė akciją „Solidarumo laužai“.

Sustoję kiek nuošaliau nuo pagrindinės minios susirinkusiųjų, „Pietų IV“ atstovai išsivyniojo šūkius: „Kraujo lengvai nenusiplausi“ (ukrainietiškai) ir „Sužeistiems broliams suteikite pagalbą“ (lietuviškai). Kurį laiką pastovėję tyliai, futbolo fanai kelis kartus ukrainietiškai sušuko sukilėlių šūkį: „Šlovė Ukrainai, šlovė Didvyriams!“ ir baigė akciją pasitarimu, kaip veikti toliau.

„Toje akcijoje ir buvo nutarta vėl pradėti pinigų rinkliavą, kreiptis ne tik į „Pietų IV“ narius, bet ir į kitus neabejingus žmones“, - kalbėjo vienas akcijos iniciatorių Jonas Šečkus. Piniginės aukos ukrainiečiams renkamos ne tik Vilniuje. „Pietų IV“ nariai, dirbantys užsienyje, tai daro ir Londone. Jie taip pat organizuoja lietuvių akciją uždegti žvakutes žuvusiųjų pagerbimui prie Ukrainos ambasados Londone, vyksiančią šeštadienį.

„Pietų IV“ jau rengė akciją prie Ukrainos ambasados sausį. Fanai prie ambasados susirinko patys pirmi, vos po pasaulį pasklidus pasakojimams ir vaizdams apie Ukrainos milicijos specialaus dalinio „Berkut“ siautėjimus prieš civilius žmonės.

Sausį buvo renkami ir pinigai Maidano protestuotojams, kurie buvo įteikti į vasario 1-2 dieną vykusį tarptautinį futbolo fanų turnyrą Vilniuje atvykusiems Kijevo „Dinamo“ aistruoliams. Anot J. Šečkaus, „Dinamo“ fanai kovoja pirmoje sukilėlių fronto linijoje. Su „Dinamo“ fanais vilniečius sieja draugystė, užsimezgusi dar sovietmečio pabaigoje.

„Žalgirio“ aistruolius sukrėtė žinios, iš Kijevo gautos trečiadienio rytą. Draugai iš Kijevo pranešė, kad vienas „Dinamo“ aistruolis per susirėmimus su „Berkut“ žuvo, kitas - komos būsenoje. Jam peršautas plautis ir amputuota granatos suskaldyta plaštaka.

Pastarasis vaikinas per fanų pirmenybes buvo Vilniuje, rungtyniavo „Dinamo“ ekipoje ir net buvo už žaidimą apdovanotas vienu pagrindinių asmeninių prizų.