Puolėjas C. Ronaldo su „Real“ ekipa pernai įspūdingų pergalių neiškovojo, bet mušė daug įvarčių - jau šį sezoną jis 20 kartų pasižymėjo Ispanijos čempionate, 9 įvarčius įmušė UEFA Čempionų lygos grupės varžybose, o jo 2014 metų pasaulio futbolo čempionato Europos zonos atrankos turnyro atsakomose atkrintamose rungtynėse, kuriose jis įmušė visus tris įvarčius į Švedijos rinktinės vartus ir Portugalijos komanda laimėjo svečiuose rezultatu 3:2 bei pateko į planetos pirmenybių finalo etapą Brazilijoje.

Portugalas, pirmąsyk geriausiu planetos futbolininku išrinktas 2008-ais, apklausoje surinko 1365 taškus ir aplenkė antroje vietoje su 1205 taškais likusį pastarųjų ketverių metų šios nominacijos laureatą „Barcelona“ (Ispanija) komandos ir Argentinos rinktinės puolėją Lionelį Messį.

Trečias su 1127 taškais liko geriausias 2012-2013 metų Senojo žemyno žaidėjas pagal UEFA versiją Prancūzijos rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubo saugas Franckas Ribery.

Pernai, kaip ir 2009, 2010 ir 2011 metais, „Ballon D'or“ trofėjus atiteko L. Messi. C. Ronaldo geriausiu buvo išrinktas 2008-ais, o F. Ribery tokio apdovanojimo dar nėra pelnęs.

Cristiano Ronaldo ir Irina Shayk

Saugas F. Ribery su „Bayern“ komanda triumfavo visuose trijuose frontuose – UEFA Čempionų lygoje, Vokietijos čempionate ir šios šalies taurės varžybose. Puolėjas L. Messi padėjo „Barcelona“ klubui laimėti Ispanijos pirmenybes.

Cristiano Ronaldo ir Irina Shayk

Ceremoniją vedė Fernanda Lima ir Ruudas Gulitas. Buvę futbolininkai prancūzas Zinedine'as Zidane'as ir vokietis Michaelis Ballackas pristatė geriausių futbolininkų vienuolikę (FIFPro World XI).

Tai - Manuelis Neueris (Vokietija, „Bayern“), Philipas Lahmas (Vokietija, „Bayern“), Sergio Ramosas (Ispanija, „Real“), Thiago Silva (Brazilija, PSG), Dani Alvesas (Brazilija, „Barcelona“), Andresas Iniesta (Ispanija, „Barcelona“), Xavi (Ispanija, „Barcelona“), Franckas Ribery (Prancūzija, „Bayern“), Cristiano Ronaldo (Portugalija, „Real“), Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija, PSG) ir Lionelis Messi (Argentina, „Barcelona“).

FIFA prezidentas Josephas S. Blatteris savo specialiu prizu (FIFA Presidential Award) apdovanoju buvusį Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentą belgą Jacquesą Rogge'ą.

Buvo pristatytas filmas apie būsimą 2014 metų pasaulio čempionatą Brazilijoje. Apie tai kalbėjo brazilų modelis Adriana Lima, FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valcke'as ir futbolininkai Ronaldo bei Neymaras.

Geriausia moterų futbolo trenere tapo Vokietijos rinktinės strategė Silvia Neid. Jos vadovaujama jauna Vokietijos rinktinė (amžiaus vidurkis vos 23,5 metų) šeštą kartą iš eilės laimėjo Europos pirmenybes. 49-erių metų vokietė aplenkė tėvynainį Ralfą Kellermaną bei praėjusiais metais triumfavusią švedę Pia Sundhagę.

FIFA išrinko ir geriausią praėjusių metų trenerį. Juo tapo 68-erių metų vokietis vokietis Juppas Heynckesas, aplenkęs tautietį Jurgeną Kloppą ir škotą Alexą Fergusoną, kuris „Manchester United“ klubui vadovavo net 26-erius metus.

J. Heynckesas padėjo „Bayern“ laimėti visus turnyrus, kuriuose šis klubas dalyvavo. A. Fergusonas su „Manchester United“ tapo Anglijos „Premier“ lygos čempionu. J. Kloppas atvedė Dortmundo „Borussia“ komandą į UEFA Čempionų lygos finalą.

Už nuopelnus futbolui garbingas apdovanojimas „Prix d'Honneur“ buvo įteiktas 72-ejų metų buvusiam legendiniam brazilų futbolininkui, geriausiu XX amžiaus žaidėju pripažintam Pelė. Taip pat buvo pagerbti jo tautiečiai Amarildo ir Cafu.

FIFA garbingo žaidimo (Fair Play) prizas atiteko Afganistano futbolo federacijai.

Ciuriche taip pat paaiškėjo, kuris futbolininkas įmušė gražiausią įvartį. Ceremonijos metu buvo įteiktas FIFA F. Puškašo apdovanojimas, skirtas gražiausio įvarčio autoriui. Juo tapo Zlatanas Ibrahimovičius, smūgiu per save iš toli pasiuntęs kamuolį į Anglijos rinktinės vartus per kontrolines draugiškas rungtynes.

Geriausios futbolininkės titulą iškovojo 35-erių metų vokietė vartininkė Nadine Angerer. Kitos nominantės buvo brazilė Marta ir amerikietė Abby Wambach.

Iki 2010-ų „Ballon D'Or“ trofėjus buvo teikiamas geriausiam Europos žaidėjui. Nuo tada jis buvo sujungtas su FIFA pasaulio metų futbolininko apdovanojimu.

Šio amžiaus žurnalo „France Football“ rengiamo „Ballon d'Or“ prizo savininkų sąrašas:

2000 - Luis Figo (Portugalija)
2001 - Michael Owen (Anglija)
2002 - Ronaldo (Brazilija)
2003 - Pavel Nedved (Čekija)
2004 - Andrej Ševčenka (Ukraina)
2005 - Ronaldinho (Brazilija)
2006 - Fabio Cannavaro (Italija)
2007 - Kaka (Brazilija)
2008 - Cristiano Ronaldo (Portugalija)
2009 - Lionel Messi (Argentina)
2010 - Lionel Messi (Argentina)
2011 - Lionel Messi (Argentina)
2012 - Lionel Messi (Argentina)
2013 - Cristiano Ronaldo (Portugalija)

Pastarojo amžiaus „France Football“ žurnalo „Ballon d'Or“ prizo savininkių sąrašas:

2001 - Mia Hamm (JAV)
2002 - Mia Hamm (JAV)
2003 - Birgit Prinz (Vokietija)
2004 - Birgit Prinz (Vokietija)
2005 - Birgit Prinz (Vokietija)
2006 - Marta (Brazilija)
2007 - Marta (Brazilija)
2008 - Marta (Brazilija)
2009 - Marta (Brazilija)
2010 - Marta (Brazilija)
2011 - Homare Sawa (Japonija)
2012 - Abby Wambach (JAV)
2013 - Nadine Angerer (Vokietija)