Naujasis komandos pilotas, dar pernai sukęs ratus „McLaren“ automobiliu, Katalonijos žiedą įveikė per 1 min. 20,558 sek. Tai daugiau nei sekunde geresnis rezultatas nei praėjusią savaitę pavyko pasiekti jo įpėdiniui buvusioje ekipoje Sergio Perezui.

„Tai gana įspūdingas rato įveikimo laikas. Manau, kad jie gali laimėti pergalių lenktynėse ir laimėti šių metų čempionatą“, – taip pasiektą rezultatą įvertino BBC techninis apžvalgininkas Gary Andersonas.

Geriausią rezultatą užfiksavęs L. Hamiltonas ragina nesureikšminti „Mercedes“ rezultatų bandymuose. Jo teigimu, komandos pasiekti rezultatai bandymu metu neatspinti tikrosios ekipos padėties.

„Nemanau, jog reikėtų būti nustebusiems“, – sakė „Mercedes“ pilotas. - Visi vykdo savo programas, boliduose turi skirtingą kuro kiekį. Taigi, mums tai tik dar viena bandymų diena. Svarbu, jog visi nusileistų ant žemės ir suprastų, jog mes vis dar turime daug darbo. „Mercedes“ puikiai dirba tiek su varikjliais, tiek su automobiliais. Akivaizdu, jog šis automobilis yra daug geresnis už tą, kurį jie naudojo pernai.“

Lewisas Hamiltonas

L. Hamiltonas taip pat prasitarė, jog liko patenkintas automobilio atnaujinimais, kuriuos ekipa atsivežė į Barseloną: „Atlikome visus bandymus ir įvykdėme nustatytas programas, atnaujinimai nuteikia pozityviai. Vyrukai sunkiai dirba tiek gamykloje, tiek čia. Taigi, esu tikrai patenkintas.“

Britas teigiamai įvertino visų bandymų metu atliktą „Mercedes“ komandos darbą: „Kalbant apie įveiktą distanciją, manau, jog esame viena iš top komandų. Įvertinus nuvažiuotus kilometrus ir pademonstruotą patikimumą, tikrai galime būti nusiteikę pozityviai. Atmosfera garaže yra tiesiog puiki. Tikrai malonu matyti kitus žmones dirbančius. Jie savo darbą atlieka puikiai.“

Lewisas Hamiltonas

Mažiau nei sekunde L. Hamiltonui šiandien nusileido tik „Ferrari“ pilotas Felipe Massa. Brazilas bandė naują automobilio priekinį sparną, tačiau komanda teigia šiose treniruotėse dar neatskleisianti pirmosioms lenktynėms skirtos automobilio versijos – ši pasirodys tik penktadienio treniruotėse Australijoje.

Naujus aerodinamikos elementus šiandien bandė ir „Red Bull“, kurios automobilį vairavo Markas Webberis. Automobilis išsiskyrė nauja priekinio sparno konstrukcija bei pastebimai trumpesniais, bet panašių formų į ankstesnes, šonais.

Šią bandymų dieną dėl apsinuodijimo maistu praleido Kimi Raikkonenas. Jį iš ryto prie „Lotus“ bolido vairo pakeitė komandos atsarginis Davide’as Valsecchi, o po pietų automobilį vairavo skubiai iš Prancūzijos iškviestas Romainas Grosjeanas.

Sekmadienis - paskutinė bandymų Barselonoje diena. Jos metu žadamos dar geresnės oro sąlygos nei šeštadienį. Tai puiki žinia komandoms, dėl sudėtingų sąlygų turėjusias gerokai riboti savo darbą pirmąsias dvi treniruočių dienas.

Rezultatai (vieta, lenktynininkas, automobilis, laikas, ratai):

1Lewisas HamiltonasMercedes1:20.558117
2Felipe MassaFerrari1:21.26694
3Adrianas SutilasForce India–Mercedes1:21.627109
4Pastoras MaldonadoWilliams–Renault1:22.30534
5Valtteri BottasWilliams–Renault1:23.83031
6Estebanas GutierrezasSauber–Ferrari1:22.55399
7Markas WebberisRed Bull–Renault1:23.11659
8Sergio PerezasMcLaren–Mercedes1:22.694101
9Jeanas–Ericas VergneToro Rosso–Ferrari1:23.223114
10Romainas GrosjeanasLotus–Renault1:23.48246
11Davide’as ValsecchiLotus–Renault1:23.44816
12Jules BianchiMarussia–Cosworth1:24.02874
13Giedo van der GardeCaterham–Renault1:24.520126