Vis dėlto „Renault“ specialistas Robas White'as išlieka optimistiškai nusiteikęs ir teigia, kad gamintojas iš Prancūzijos daro pažangą ir juda į priekį.

„Padarėme tam tikrą pažangą, kas liečia mūsų jėgainę. Dabar esame tokioje situacijoje, kokia būtų buvusi priimtina įpusėjus bandymams Jereze. Pašalinome kai kurias problemas ir atskleidėme kitas“, – pasakojo „Renault“ specialistas.

„Vis dar atsiliekame nuo grafiko, tačiau judame teisinga linkme. Važiavimai, kuriuos atlikome buvo labai naudingi. Dabar mums iššūkis yra daromo progreso didinimas, kadangi atsilikimas nuo pozicijos, kokioje dabar norėtume būti, yra didžiulis. Nuo grafiko atsiliekame keliomis savaitėmis. Žinome, kad prireiks nemažai laiko tam, kad pilnai atskleistume savo jėgainės potencialą. Dirbame sunkiai, kad pasiektume norimą lygį. “

R. White'as pridūrė, jog viena iš problemų, su kuria susiduria „Renault“, yra tai, jog ilgai užtrunkama bandant pašalinti nedidelius gedimus: „Tikrai žengėme kelis žigsnius į priekį. Atlikti pakeitimai pagerino jėgainės darbą. Pašalinome svarbias klaidas, taip leisdami komandoms geriau susipažinti su jų naujais automobiliais.“

Lotus“: galime tapti stipriausia „Renault“ komanda

Lotus“ šiemet gali perimti estafetę iš „Red Bull“ ir tapti stipriausia „Renault“ jėgaines naudojančia komanda. Tokia yra britų ekipos technikos direktoriaus Nicko Chesterio nuomonė.

Bahreine vykusių bandymų metu būtent „Lotus“ komanda buvo greičiausia tarp ekipų, naudojančių „Renault“ jėgaines. Pastarai geriau sekėsi ir paskutinę bandymų dieną, kai tuo tarpu „Red Bull“ vėl kentėjo nuo problemų su technika.

„Manau, kad galime tapti pirmaujančia „Renault“ komanda. Palyginus su kitomis tą pačią jėgainę naudojančiomis komandomis, šią savaite mus sekėsi tikrai geriau. Žinome, kad jos turi keletą problemų. Net jei ir būsime stipriausia „Renault“ komanda, turėsime kaip reikiant padirbėti, kad pasivytume kitas ekipas“, - sakė „Lotus“ specialistas.

N. Chesterio teigimu, „Renault“ daro pažangą spręsdama savo problemas. Specialistas neabejoja, kad prancūzų variklis anksčiau ar vėliau bus konkurencingas: „Melburne bus sunku. „Mercedes“ paskutiniai du bandymai susiklostė sėkmingai, jie tikrai dabar yra gerame lygyje. Tuo tarpu mums vis dar reikia padaryti nemažą pažangą. Nemanau, kad jiems daug ką pavyks nuveikti iki lenktynių Melburne. Vis dėlto skirtumas yra didelis.“