„Aš vis dar esu šokiruotas. Ačiū visiems. Tai neįtikėtina. Čia susirinko nemažai australų, tai tikrai malonu. Tikros lenktynės prasidėjo iki finišo likus 15-20 ratų. L. Hamiltonas turėjo problemą, Nico taip pat buvo lėtas tiesiosiose. Aplenkti S. Perezą buvo tikrai sunku. Džiugu, jog vėliau pavyko tinkamai paruošti lenkimą. Vėliau atsidūriau tinkamoje vietoje ir pasinaudojęs DRS aplenkiau Nico. Iškovojus pirmąją pergalę jausmas yra tikrai nuostabus“, - sakė D. Ricciardo.

N. Rosbergas patenkintas iškovota antra vieta

Atsižvelgęs į problemas, su kuriomis susidūrė Kanadoje vykusiose F-1 lenktynėse, „Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas liko patenkintas iškovota antra vieta.

Iki varžybų Monrealio trasoje Sidabrinės strėlės buvo nenugalėtos. Tačiau „Mercedes“ pergalių seriją Kanadoje pavyko nutraukti „Red Bull“ pilotui D. Ricciardo.

Abu „Mercedes“ pilotai susidūrė su elektronikos problemomis. Lyg to būtų negana, abiems sportininkams kilo bėdų su stabdžiais. Dėl šios priežasties varžybų nebaigė Lewisas Hamiltonas.

„Kai prarandi ERS, nebėra kam kaupti energiją. Tada stabdymas vyksta galu. Štai kodėl perkaito galiniai stabdžiai“, – po lenktynių pasakojo čempionato lyderis N. Rosbergas.

Nico Rosbergas

„Tai itin apsunkino situaciją. Turėjau vėsinti stabdžius ir dar važiavau lėčiau tiesiojoje. Sugebėjau išlaikyti varžovus už savęs tam tikrą laiką. Tačiau likus dviems ratams iki finišo mane aplenkė Danielis. Bet kokiu atveju antra vieta yra geras rezultatas.“

„Važiavau ir stengiausi išsilaikyti trasoje. Bandžiau važiuoti kvalifikaciniu rėžimu. Tačiau tai nesutrukdė Danieliui nugalėti.“

N. Rosbergo teigimu, problemos, su kuriomis komanda susidūrė Kanadoje, parodė, kad „Mercedes“ dar turi kur pasitempti: „Mes turime ir toliau spausti. Turime pasirūpinti, kad su tokiomis problemomis daugiau nesusidurtume.“

S. Vettelis: Kanadoje mums pagelbėjo „Mercedes“

Trečias finišavęs Sebastianas Vettelis neslėpė, jog „Red Bull“ ekipai pasiekti gerų rezultatų padėjo su problemomis susidūrusi „Mercedes“ komanda.

Pastarosios vienas iš pilotų Lewisas Hamiltonas nebaigė varžybų dėl stabdžių gedimo. Tuo tarpu taip pat su technikos problemomis susidūręs Nico Rosbergas paskutiniuose ratuose nusileido „Red Bull“ pilotui D. Ricciardo, kuris iškovo pergalę.

Sebastianas Vettelis

„Sveikinimai Danieliui. Tai jo diena. Priešingai nei ankstesnėse lenktynėse, šiandien mums stipriai pagelbėjo „Mercedes“. Tai buvo pozityvi diena. Tai pirmoji Danielio ir „Renault“ pergalė naujų variklių eroje. Jiems puikiai sekėsi sugrįžti, tiesa, dar turime daug darbo, kadangi „Mercedes“ vis dar labai greiti tiesiosiose. Tačiau bendrai, tai buvo puiki diena mums“, - sakė S. Vettelis.