„Buvo tikrai nuostabu matyti koks puikus yra mūsų automobilis“, – pasakojo N. Rosbergas.

„Viskas buvo daug paprasčiau, kadangi visą savo dėmesį turėjau sutelkti į tai, ką daro Lewisas. Manau, kad net lyjant būtume buvę stiprūs. O gal kiti būtų arčiau mūsų, sunku pasakyti. Žinoma, tokios sąlygos mums buvo naudingos, o mūsų persvara – dominuojanti.“

„Tai išskirtinė trasa, todėl iškovoti čia „pole“ yra tikrai puikus jausmas. Nesvarbu, šlapia ar sausa, čia visada yra sunku. Tad esu labai patenkintas pasiektu rezultatu. Kartu su inžinieriais puikiai sureguliavome automobilį. Jame jaučiausi gerai, tad galėjau spausti kiek norėjau. Tačiau tai tik kvalifikacija. Rytoj mūsų laukia ilgos lenktynės.“

L. Hamiltonui geriau pasirodyti sutrukdė problemos su stabdžiais

Antras Spa (Belgija) trasoje vykusioje kvalifikacijoje likęs Lewisas Hamiltonas teigė, kad geriau pasirodyti jam sutrukdė problemos su stabdžiais.

Brito teigimu, paskutinėje važiavimų dalyje jo priekiniai stabdžiai pasidengė slidžiu paviršiumi. Taip gali nutikti, kai oro temperatūra nėra aukšta, o stabdžiai nėra pakankamai įkaitę.

„Mano priekiniai stabdžiai pasidengė slidžiu sluoksniu, tad stabdymo metu automobilį traukė tai į dešinę, tai į kairę pusę“, – pasakojo „Mercedes“ pilotas L. Hamiltonas.

„Išvažiavęs į trasą negalėjau nieko padaryti, kad stabdžiai dirbtų geriau. Taigi stabdymo metu nebuvo lengva. Turėjau stabdyti anksčiau nei kiti. Dėl to praradau be galo daug laiko, ypač pirmame posūkyje.“

S. Vettelis nepatenkintas galios stoka

„Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis dėl didžiulo atsilikimo nuo „Mercedes“ šiandien Belgijoje vykusioje kvalifikacijoje kaltino variklio galios stoką.

Čempiono titulą ginantis vokietis iškovojo trečią startinę poziciją, tačiau nuo „pole“ pelniusio „Mercedes“ piloto Nico Rosbergo atsiliko 2,1 sekundės.

„Priežastis, dėl ko tiek atsilikome yra labai paprasta. Žinome, kad mums trūksta galios. „Mercedes“ gali važiuoti kiek kitaip susireguliavę sparnus, todėl jų sukibimas geresnis. Tikiuosi, kad rytoj būsime arčiau jų nei paskutinėse keliose lenktynėse“, – kalbėjo S. Vettelis.

„Žinoma, būtų maloniau, jei atsilikimas kvalifikacijoje būtų mažesnis. Trečia vieta – geriausia ką šiandien galėjome pasiekti. Tai buvo gana sunki kvalifikacija. Antroje važiavimų dalyje nusprendžiau naudoti tą patį padangų komplektą. Pradėjo stipriau lyti, tad buvau tikras, kad kiti nepradės važiuoti greičiau. Norėjau pataupyti padangas paskutinei kvalifikacijos daliai.“

„Neskaitant „Mercedes“ pilotų, kova buvo tikrai atkakli. Tokiomis sąlygomis tikrai nebuvo lengva, ypač „Eau Rouge“ posūkyje. Tai buvo geras iššūkis. Galų gale esu patenkintas trečia vieta.“

F. Alonso nustebino „Ferrari“ tempas

Fernando Alonso liko nustebintas Belgijoje vykusioje F-1 kvalifikacijoje pademonstruotu „Ferrari“ tempu.

Dar prieš pirmuosius važiavimus Spa trasoje ispanas išreiškė nuomonę, jog Belgijoje ir Italijoje vyksiančiose varžybose italų ekipai bus sunku prilygti „Mercedes“ variklius naudojančiai „Williams“.

F. Alonso šiandien vykusioje kvalifikacijoje liko ketvirtas, dviem pozicijomis aukščiau nei greičiausias „Williams“ pilotas.

„Tai buvo maloni staigmena. Žiūrėsime kaip mums seksis rytoj. Tikiuosi, kad pavyks iškovoti nemažai taškų“, – sakė „Ferrari“ pilotas F. Alonso.

„Tikėjomės, kad „Williams“ čia bus stiprūs. Manau, kad tokios oro sąlygos neleido jiems pademonstruoti tikrojo greičio. Tad rytoj tikiuosi iš jų sulaukti rimtos konkurencijos. Aplenkiau abu „Williams“ pilotus ir savo komandos draugą. Jis čia yra nugalėjęs keturis kartus. Tad kol kas tikrai viskas klostosi gerai.“

„Žiūrėsime kaip bus rytoj, manau, kad turime galimybių kovoti dėl vietos ant apdovanojimų pakylos. Netoli mūsų startuos Ricciardo ir „Williams“. Visi jie greiti, tad lenktynėse tikrai nebus lengva. Žinome, kad paskutinėse lenktynėse „Mercedes“ turėjo bėdų su technika. Tad turime išnaudoti visas pasitaikiusias progas“, - sakė F. Alonso.