Dėl šios priežasties lenktynės buvo antrą ir paskutinį kartą nutrauktos, kuriose iki tol užtikrintai pirmavo L. Hamiltonas. Tai buvo trečia brito pergalė iš eilės bei 30-a karjeroje.

„Tai buvo puiku. Kokia diena... Buvo labai sudėtingos oro sąlygos. Tikimės, kad Julesui viskas yra gerai. Čia turėjome puikią auditoriją“, – teigė L. Hamiltonas.

Japonijos GP etapo nugalėtojai

„Nėra linksma girdėti naujienas apie susižeidusius kolegas. Tai - baisu. Jo automobilis, kaip matėme, stipriai apgadintas. Belieka tikėtis, kad jam viskas gerai.“

Bendroje įskaitoje savo persvarą prieš komandos draugą Nico Rosbergą britas padidino iki 10 taškų.

N. Rosbergas: L. Hamiltonas šiandien buvo greitesnis

Nico Rosbergas po lenktynių Japonijoje pripažino, kad Lewisas Hamiltonas buvo greitesnis, o jis tiesiog stengėsi pelnyti kuo daugiau taškų.

Sustabdytose varžybose Suzukoje ilgą laiką pirmavo N. Rosbergas. Visgi džiūstant trasai vokietis neatsilaikė prieš kitą „Mercedes“ komandos pilotą ir lenktynes baigė antroje vietoje.

Išlipęs iš automobilio N. Rosbergas atrodė susimąstęs ir pripažino komandos draugo pranašumą.

„Apibendrinant, Lewisas šiandien atliko geresnį darbą ir nusipelnė pergalės. Antra vieta sumažino žalą. Viską apgalvojus, sudėtingos oro sąlygos, septynių taškų praradimas prieš Lewisą – būna ir blogiau“, – teigė vokietis.

Nico Rosbergas

„Buvau, žinoma, nepatenkintas automobilio balansu, nors mes abu turėjome panašų derinimą. Lewisas turėjo turėti panašų nepasukamumą. Bandžiau tai nežymiai patobulinti, turime dar į tai pasižiūrėti. Spėju, kad su tuo užstrigau labiau, tai man nepatiko.“

L. Hamiltonas išorine trajektorija aplenkė N. Rosbergą 29-o rato pradžioje ir pirmavo iki pat varžybų nutraukimo.

„Dabar negalvoju apie varžybas, galvoju apie savo kolegą. Gavau šiek tiek apie tai informacijos ir žinau, kad tai labai labai rimta. Linkiu jam visko, kas geriausia“, – apie nelaimingą J. Bianchi atsitikimą kalbėjo vokietis.

S. Vettelis laukia gerų žinių iš ligoninės

Puikią formą Japonijos GP lenktynėse pademonstravęs ir trečią vietą iškovojęs Sebastianas Vettelis tikisi sulaukti gerų naujienų apie J. Bianchi.

„Red Bull“ komandos pilotas varžybas pradėjo tik iš devintos pozicijos, tačiau greitai kilo vietomis aukštyn ir galiausiai ketvirtą kartą šį sezoną tapo prizininku.

Sebastianas Vettelis

„Tikimės tik paties geriausio. Visi matome, kokios buvo sudėtingos sąlygos. Ką žinome dabar, kad įvyko labai nelaimingos atsitikimas. Linkime jam paties geriausio ir tikimės, kad viskas bus gerai“, – po varžybų kalbėjo S. Vettelis.

„Buvo gana sudėtinga. Užtruko šiek tiek laiko, kol startavome, bet tada buvo linksma. Mums pasisekė ir tai buvo geros lenktynės“, – pridūrė vokietis.

Bendroje įskaitoje keturiskart pasaulio čempionas po 15 etapų užima ketvirtą vietą. Savo sąskaitoje jis turi 139 taškus.

D. Ricciardo: buvo gana linksma

Japonijos GP lenktynėse Danielis Ricciardo turėjo retą progą pripažinti komandos draugo S. Vettelio pranašumą. Australas sustabdytose varžybose liko ketvirtas, iškart po S. Vettelio.

Kartu su čempiono vardą ginančiu vokiečiu D. Ricciardo atliko ne vieną puikų lenkimą.

„Lenktynės buvo geros, buvo gana linksma. Kai mums leido vėl startuoti, važiavome geru tempu, nors matomumas buvo labai prastas“, – po lenktynių kalbėjo D. Ricciardo.
Danielis Ricciardo

„Lenktynių pabaiga turėjo būti gana greita, tačiau staiga pasirodė raudona vėliava. Dabar mano pagrindinis rūpestis Jules Bianchi.“
„Su lietaus padangomis automobilis trasoje visada elgiasi keistai, privalai atakuoti ir kažką išbandyti, buvo puikių lenkimo trajektorijų“, – apie savo lenkimus prieš „Williams“ pilotus pakomentavo australas.

Po 15 etapų surinkęs 193 taškus bendroje įskaitoje D. Ricciardo užima trečią vietą.

F. Massa: lenktynių sąlygos buvo pavojingos

Po liūdnai pasibaigusio Japonijos GP Felipe Massa pareiškė, kad lenktynių sąlygos buvo pavojingos.

„Visų pirma turime žinoti, kas nutiko Julesui. Jis kliudė traktorių ir man tai kelia didžiulį nerimą. Mano manymu lenktynės buvo pradėtos per anksti. Pradžioje sąlygos buvo visiškai netinkamos lenktyniavimui“, – pasakojo F. Massa.

Felipe Massa

Brazilas buvo taip pat nepatenkintas ir tuo, jog Japonijoje vykusios varžybos buvo sustabdytos vėliau, nei reikėjo iš tikrųjų.

„Lenktynės buvo sustabdytos per vėlai. Šaukiau per radiją, kad trasoje per daug vandens. Tai buvo penki ratai iki to momento, kai pasirodė saugos automobilis. Jie uždelsė per ilgai, sąlygos buvo tikrai pavojingos.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją