Vienas kandidatų – „Ferrari“ lyderis Fernando Alonso. Ispanas jau yra vairavęs „McLaren“ automobilį, tačiau dėl nesutarimų su komanda ir partneriu Lewisu Hamltonu, 2007-ais ją paliko. Visai neseniai F. Alonso pareiškė, kad jam svarbiau laimėti trofėjus, o ne būti tiesiog gerbiamam.

Dukart F-1 čempionas italų gretose lenktyniauja jau penktą sezoną, tačiau tikėtina, kad ir šiemet jam nepavyks iškovoti dar vieno čempionato.

Neatmetama galimybė, jog į „McLaren“ sugrįš L. Hamiltonas, kuris šiemet atkakliai kovoja dėl greičiausiojo vardo su komandos draugu Nico Rosbergu. Spėjama, kad šių ilgamečių priešininkų dvikova taikiai nesibaigs, kas gali britą paskatinti persikelti atgal į „McLaren“.

Dar vienas kandidatas – Sebastianas Vettelis. Vokietis, kaip teigia pats, yra patenkintas buvimu „Red Bull“, tačiau tai gali greitai pasikeisti. Keturiskart planetos čempionas vis dažniau susiduria su techninėmis problemomis, o taip pat nusileidžia jaunesniam komandos draugui Danieliui Ricciardo.

Vis dėlto manoma, kad gali būti keičiamas nebūtinai J. Buttonas, bet ir jaunasis Kevinas Magnussenas. Dano rezultatai kol kas banguoja.
„McLaren“ vadovas Ronas Dennisas tvirtino, jog šiuo metu komanda nevertina savo pilotų darbo, o tai darys vėliau.

Tuo tarpu J. Buttonas teigė, kad kol kas su „McLaren“ dėl sutarties pratęsimo nekalbėjo.

„Apie tai dar nekalbėjome, šiuo metu komandai svarbiau galvoti, kaip pagreitinti automobilį. Nežinau, kodėl „McLaren“ turėtų atsisakyti mano paslaugų. Palikime tai paskutinei akimirkai. Aš jų nespaudžiu, nes tai turi įvykti tada, kada turi įvykti“, – kalbėjo J. Buttonas.