Šiemet legendinė britų ekipa pradėjo naują „McLaren“ ir „Honda“ bendradarbiavimo erą, o tai kol kas britams reikalauja ypač daug pastangų.

„McLaren“ komanda dirba fantastiškai. Palyginus su kuo, kur mes buvo vasarį, kai atsilikdavome po 5 sek., pagreitėjome pastebimai. Visada norisi dar greitesnės pažangos, tačiau manau, jog visi dirba puikiai“, – mintimis dalijosi J. Buttonas.

Prieš šį sezoną britas ilgai nežinojo, ar išlaikys vietą komandoje, ar teks ją užleisti jaunesniam kolegai Kevinui Magnussenui. Visgi „McLaren“ pasirinko patyrusio sportininko variantą ir, panašu, šis sprendimas pasiteisina. Kartu su kitu „Formulės-1“ veteranu Fernando Alonso, J. Buttonas padeda ekipai kilti iš peletono pabaigos vis aukštyn.

Kaip komanda, šiemet atlikome tikrai gerą darbą. Tai visada sunku. Kai lenktyniauji ir nepelnai taškų, visi tik ir klausinėja, kodėl nėra taškų? Tam reikia laiko ir mes pastebimai progresuojame, jei žiūrėsime į detales. Monake pelnėme taškus ir ne dėl to, kad mums pasisekė, bet dėl mūsų greičio. Tikiuosi, jog išlaikysime tempą ir kitose varžybose“, – teigė J. Buttonas.

Šis brito pareiškimas buvo visiškai priešingas po Ispanijos „Grand Prix“ lenktynių, kai J. Buttonas teigė, jog „MP4-30“ vairuoti yra tiesiog „baisu“.

Šiuo metu J. Buttonas (35-eri metai) ir F. Alonso (33-eji) yra vyriausia lenktynininkų pora F-1 rikiuotėje.