Praėjusį savaitgalį Austrijoje vykusiose F-1 lenktynėse F. Alonso trumpam buvo įsiveržęs į priekį.

Po varžybų ispanas teigė, kad buvo nepakankamai greitas, todėl negalėjo rimčiau pasipriešinti ketvirtoje vietoje finišavusiam Felipei Massai.

F. Alonso prie „Ferrari“ ekipos prisijungė 2010 metais, tačiau su italų ekipa iki šiol neiškovojo nė vieno čempionų titulo. Sportininkas neslepia savo nusivylimo tuo, jog minėtajai komandai jau keli metai iš eilės nepavyksta sukurti gero automobilio.

„Tai kartojasi jau penkti metai iš eilės“, – sakė „Ferrari“ pilotas F. Alonso. - Visada jauti tam tikrą malonumą, kai kiti tiki, jog padarei viską ką galėjai. Už atliktą darbą sulauki pagarbos iš pilotų, komandų. Tačiau aš mielai iškeisčiau pagarbą į daugiau trofėjų už pergales“.

F. Alonso jau anksčiau buvo pareiškęs, kad „Ferrari“ šiemet nebeturi šansų pavyti čempionate pirmaujančios „Mercedes“. Vis dėlto ispanas ragina komandą nepasiduoti.

„Kol kas esame ne toje pozicijoje, kurioje norėtume būti. Turime pasistengti, kad būtume stipresni, kad iškovotume daugiau prizinių vietų ir pergalių. Ypač turime pasitempti konstruktorių įskaitoje, kur vyksta atkakli kova su „Red Bull“, „Force India“ ir „Williams“ komandomis. Žinome, kad turime daugiau investuoti jei norime ir toliau sulaukti pagarbos iš visų, na gal ne iš visų, bet iš daugumos“.