Tačiau D. Ricciardo, pasinaudojęs incidentu, kuriame sudalyvavo abu „Mercedes“ pilotai, nugalėjo ir šventė antrą pergalę iš eilės šių metų F-1 sezone.

„Toks rezultatas mums suteikia vilties, kad galėsime gerai pasirodyti Singapūro ir Japonijos trasose“, – pasakojo lenktynių nugalėtojas D. Ricciardo.

Danielis Ricciardo

„Tai puiku. Dabar esam itin motyvuoti. Trasoje, kurioje tikrai nesitikėjome iškovoti pergalės, diena mums susiklostė tikrai puikiai. Aš šypsausi, tačiau laikau kojas ant žemės. Žinau, kad Monzoje mums bus sunku, tačiau darysime viską, kad kuo geriau ten pasirodytumėme.“

Nepaisant to, kad šių metų sezone dominuoja „Mercedes“ pilotai, tris pergales šiemet iškovojęs D. Ricciardo teigia neprarandantis vilties pakovoti dėl čempiono titulo: „Jei prieš lenktynes Abu Dabyje skirtumas bus 50 arba mažiau taškų, tada taip. Dar liko nemažai lenktynių. Kol matematiškai tai įmanoma, mes tikrai kovosime dėl titulo.“

„Tikrai malonu iškovoti pergalę ten, kur nesitikėjome to padaryti. Svarbu gerai pasirodyti kitose lenktynėse. Tokiu atveju kova dėl titulo mums dar greitai nesibaigs.“

N. Rosbergas: incidentas abiems sugadino lenktynes

Nico Rosbergas po Belgijoje vykusių lenktynių teigė, kad incidentas varžybų pradžioje sugadino lenktynes ne tik jam, bet ir jo komandos draugui Lewisui Hamiltonui.

Po starto vokietis prarado pirmą vietą ir siekė ją susigrąžinti antrame rate. Ilgoje tiesiojoje pasivijęs L. Hamiltoną, N. Rosbgeras bandė jį lenkti. Sportininkai nepasidalino vieta trasoje ir po kontakto apgadino savo automobilius. Susidūrimo metu L. Hamiltonui buvo pradurta padanga.

Britas buvo priverstas atlikti neplanuotą sustojimą po kurio nusirito į rikiuotės galą. Galų gale sportininkas vėliau pasitraukė iš varžybų. Tuo tarpu čempionate vis dar pirmaujantis N. Rosbergas lenktynėse finišavo antras.

Nico Rosbergas

„Priartėjau prie Lewiso ir bandžiau jį lenkti išore. Mūsų automobiliai susilietė. Gaila, bet tas incidentas mums abiems sugadino lenktynes. Nemačiau incidento pakartojimo, todėl man nederėtų komentuoti to, kas nutiko. Kai pažiūrėsiu pakartojimą galėsiu pasakyti daugiau“, – pasakojo N. Rosbergas.

„Buvome greiti, tad buvau įsitikinęs, kad finišuosime pirmose dvejose vietose. Deja, bet taip nenutiko.“

Incidentas, kuriame sudalyvavo abu „Mercedes“ pilotai, nuvylė vieną iš komandos vadovų Toto Wolffą. Pastarasis neslėpė esąs nepatenkintas tokiu sportininkų elgesiu.

„Tai kas nutiko yra visiškai nepriimtina. Tai buvo tik antras ratas ilgose lenktynėse ir jie sugebėjo susidurti. Mes ne kartą aptarėme tokias situacijas ir tai nutiko šiandien. Su peiliu tarp dantų nebandai lenkti varžovo antrame rate ir apgadinti abu automobilius. Lewisas yra labai nusiminęs. Mes jį su apgadintu automobiliu ilgai išlaikėme trasoje. Neabejoju, jog jam pavyks greitai atsitiesti, viskas bus sutvarkyta“, – sakė T. Wolffas.

L. Hamiltonas: palikau N. Rosbergui užtektinai vietos

Belgijoje nukentėjęs ir finišo nepasiekęs Lewisas Hamiltonas pareiškė, kad tuo metu, kai jį bandė lenkti komandos draugas Nico Rosbergas, jis jam buvo palikęs užtektinai vietos, tad incidento galėjo būti išvengta.

Lewisas Hamiltonas

„Kol važiavau, nesupratau kas nutiko. Mačiau incidento pakartojimą. Palikau jam užtektinai vietos. Esu labai nusivylęs galutiniu rezultatu. . Tai kas nutiko šiandien nėra naudinga komandai. Tikrai galėjome užimti pirmas dvi vietas, tad jausmas tikrai nėra puikus“, - sakė L. Hamiltonas.

V. Bottas patenkintas dar viena iškovota prizine vieta

„Williams“ pilotas Valtteri Bottas neslėpė, kad yra patenkintas Spa trasoje, vykusiose F-1 lenktynėse iškovota trečia vieta.

Šią savaitę suomis buvo užsiminęs, kad varžybos Belgijoje ir Italijoje bus geriausia proga „Williams“ komandai iškovoti pergalę. Sportininkas pripažino, kad jį nustebino „Red Bull“ greitis šios dienos varžybose, tačiau tuo pačiu pridūrė, kad yra patenkintas, jog ketvirtą kartą šiemet užlipo ant apdovanojimų pakylos.

„Tai buvo geros lenktynės. Žinoma, kvalifikacijoje oras suvaidino svarbų vaidmenį. Žinojome, kad sausoje trasoje mūsų tempas bus geresnis nei šlapioje. Turiu prisipažinti, likome nustebinti „Red Bull“ ir „Mercedes“ tempu. Jiems pavyko toli pabėgti“, – sakė V. Bottas.

Danielis Ricciardo, Valtteri Bottas

„Žinoma, mums šiek tiek nepasisekė starto metu. Buvau užstrigęs už lėtesnių varžovų ir negalėjau pademonstruoti mūsų tikrojo tempo. Taip, mums pavyko atlikti keletą gerų lenkimų. Sustojimai mums taip pat gerai susiklostė. Pasinaudoję gera taktika sugebėjome pakilti keliomis vietomis aukštyn ir vėl užlipti ant apdovanojimų pakylos.“

V. Bottas pridūrė, kad įsimintiniausia lenktynių akimirka jam buvo kova dėl trečios vietos su tautiečiu Kimi Raikkonenu: „Manau, tai buvo graži ir sąžininga kova. Visų pirma bandžiau jį lenkti penktame posūkyje, tačiau buvau nepakankamai arti jo. Tad turėjau palaukti dar poros ratų, kad geriau paruoščiau lenkimą. Tada jį vėl bandžiau lenkti ir ir viskas gražiai baigėsi. Su juo tai buvo švari kova. Taip, man tai tikrai patiko.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)