Nepaisant to, kad graikai sugebėjo įmušti du įvarčius, penktadienį Gdansko arenoje vyko vienos komandos šou. Vienais iš čempionato favoritų vadinami Vokietijos futbolininkai neišnaudojo aibės progų įvarčiams pelnyti, bet vis tiek privertė varžovų vartininką keturis kartus traukti kamuolį iš tinklo.

Iki šiol varžybose Lenkijoje ir Ukrainoje keturis įvarčius per vieną mačą mušė tik dvi ekipos: savo pasirodymą jau baigusi Rusijos rinktinė ir kita turnyro favorite vadinama Ispanija.

„Mūsų rinktinė demonstruoja aukštą lygį – ketvirtas pusfinalis svarbiausiuose turnyruose iš eilės (2006 ir 2010 metų pasaulio čempionatuose bei 2008 ir 2012 metų Europos pirmenybėse – red.). Galime didžiuotis komanda, nes buvo akivaizdu, kad graikai gali sukurti kažką iš nieko“, – po mačo pažymėjo vokiečių strategas J. Loewas.

„Nepavyko greitai išsiveržti į priekį, bet mes nepanikavome“, – patikino treneris.

Kiekviename iš didžiųjų turnyrų nuo 2004-ų metų vokiečiams po įvartį mušantis gynėjas Philippas Lahmas išvedė savo komandą į priekį pirmame kėlinyje. Antro pradžioje Graikijos rinktinė išnaudojo varžovų retą klaidą gynyboje ir Georgios Samaras rezultatą lygino, bet Vokietijos rinktinės atsakas buvo negailestingas.

Vienas po kito kamuolį į vartus siuntė Sami Khedira, Miroslavas Klose, Marco Reusas ir mačo likimas tapo aiškus. Paskutinėmis minutėmis 11 metrų baudinį realizavo Dimitris Salpingidis, bet tai tebuvo graikų įrašas į statistikos protokolą.

„Manau, kad rungtynėse dominavome. Visą laiką žaidėme atakuodami ir stengėmės realizuoti progas“, – susitikimą reziumavo M. Reusas.

Jo komandos draugai džiūgavo, tačiau taip pat ir pastebėjo savo trūkumus.

„Labai džiaugiamės pergale, nors antrame kėlinyje ir apsunkinome savo padėtį, – po rungtynių kalbėjo S. Khedira. – Po išlyginamojo įvarčio stengėmės nemažinti tempo ir nusipelnėme šios pergalės. Tačiau ji galėjo būti pasiekta ir lengvesniu būdu. Vis dėlto turėjome labai daug progų ir rungtynės buvo geros“.

Savikritiškas po ketvirtfinalio buvo ir Ph. Lahmas.

„Susikūrėme sau nereikalingų rūpesčių“, – apgailestavo Vokietijos rinktinės kapitonas. – Turėjome tiek daug galimybių pirmame kėlinyje, galiausiai įmušėme, bet tada leidome išlyginti. Turime išvengti panašių dalykų pusfinalyje.“

„Dažnai buvome per lėti ir darėme paprastas klaidas, bet svarbiausia, kad patekome į pusfinalį“, – pridūrė gynėjas.

Pusfinalyje birželio 28-ą dieną Varšuvoje Joachimo Loewo auklėtiniai susitiks su Anglijos ir Italijos ekipų akistatos nugalėtoja. Šios ketvirtfinalio rungtynės sekmadienį vyks Kijeve.

„Kitame etape, ar žaistume su Anglija, ar su Italija, lengva nebus. Vis dėlto, jeigu sugebėsime išnaudoti savo potencialą, mus nugalėti bus itin sunku“, – žadėjo S. Khedira.

Graikams po nesėkmės beliko guostis, kad prieš čempionatą mažais kas tikėjosi, jog jie pateks ir į ketvirtfinalį.

„Tikiuosi, kad Graikiją padrąsino mūsų pasirodymas. Įmušėme du kartus. Padarėme viską, ką galėjome. Praleidę antrąjį įvartį buvome priversti žaisti atvirai ir tai mums kainavo“, – tvirtino D. Salpingidis.

„Galbūt galėjome būti šiek tiek atsargesni, bet sunkiai kovojome, kovėmės dėl visos Graikijos. Patekome į ketvirtfinalį, tai buvo labai svarbu. Nyderlandai čia nepateko, o mes kalbame apie labai stiprią futbolo šalį“, – pridūrė gynėjas Sokratis Papastathopoulos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)