Lietuviai šiaip ne taip sugebėjo išlaikyti persvarą rungtynėse su Brazilija (82:76). Tai, kas nenužudo, tik sustiprina komandą. Ypač tada, kad padaromos reikiamos išvados.

„Turėjome labai gerą pamoką antroje rungtynių dalyje, žaidžiant prieš šeimininkus. Tas mums padės kitose rungtynėse“, – sako rinktinės treneris Gintaras Krapikas.

Dabar lietuvių kelyje – Nigerijos ekipa. Atletiškumu pasižymintys afrikiečiai pirmoje dvikovoje neprilygo Argentinai (66:94).

„Atletiškumas yra vienas dalykas. Tai nėra komanda, kuri ilgai žaistų pozicinį krepšinį, kurtų atakas, slėptų derinius. Jie pirmai progai pasitaikius meta į krepšį. Reikės būti pasiruošus nuo pirmos atakos sekundės“, – sako G. Krapikas.

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių starte neblizgėjo J. Valančiūnas. Treneriai įsitikinę, kad tik laiko klausimas, kada centras pademonstruos tikrąjį pajėgumą.

„Varžovai žinojo, koks svarbus Jonas komandai – ant šios kortos viską ir statė. Teisėjai leido žaisti gana kietai, o vėliau ankstyvos pražangos jį pristabdė. Bet Jonas ne tas žaidėjas, kuris nepadarys išvadų ir nesužais kitų rungtynių“, – sako G. Krapikas.

Treneris įvertino ir debiutantų – Domanto Sabonio, Vaido Kariniausko ir Mariaus Grigonio – žaidimą.

„Domantui pradžioje virpėjo rankos ir tie sprendimai nebuvo geriausi, bet jis pelnė svarbius taškus ir su juo viskas gerai. Tai nebuvo tos rungtynės, kai buvo galimybė atsiskleisti Vaidui ir Mariui. Tačiau kai jie buvo aikštėje, žaidimo negadino. Jie visi reikalingi komandai“, – teigė G. Krapikas.

Lietuva ir Nigerija jėgas išbandys 1 valandą nakties iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)