Pirmąja Europos komanda, triumfavusia Amerikos žemyne, tapusi Vokietija iškovojo ketvirtą planetos pirmenybių trofėjų. Tuo tarpu argentiniečiai trečią kartą liko antri.

Vienintelį ir pergalingą įvartį 113-ą mačo minutę įmušė tik antro kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodęs 22-ejų metų Mario Gotze.

Individualūs turnyro prizai:

„Auksinis kamuolys“ (geriausias žaidėjas) - argentinietis Lionelis Messi
„Auksinė pirštinė“ (geriausias vartininkas) - vokietis Manuelis Naueris
„Auksinis batelis“ (rezultatyviausias žaidėjas) - kolumbietis Jamesas Rodriguezas

„Sidabrinis kamuolys“ - vokietis Thomasas Mulleris
„Sidabrinis batelis“ - vokietis Thomasas Mulleris

„Bronzinis kamuolys“ - olandas Arjenas Robbenas
„Bronzinis batelis“ - brazilas Neymaras

Geriausias jaunasis žaidėjas - prancūzas Paulis Pogba

Rungtynės:

Vokietija 1 - 0 Argentina
113' [1 - 0] Mario Gotze

Tai buvo trečioji šių rinktinių akistata planetos pirmenybių finaluose: 1986-aisiais Meksikoje 3:2 laimėjo Argentina, o 1990 metais Italijoje 1:0 stipresni buvo tuometinės Vakarų Vokietijos futbolininkai.

Iš viso iki šio finalo komandos tarpusavyje žaidė 20 kartų - iš jų 9 mačai baigėsi argentiniečių triumfu, 6 kartus pergalėmis džiaugėsi vokiečiai, 5 sykius komandos išsiskyrė taikiai.

Komandų statistika: Vokietija - Argentina

Atlikti smūgiai: 10 - 10
Smūgiai į vartų plotą: 7 - 2
Kamuolio kontrolė: 60% - 40%
Kampiniai: 5 - 3
Nuošalės: 3 - 2
Pražangos: 20 - 16
Geltonos kortelės: 2 - 2
Atlikti perdavimai: 845 - 547

Rungtynių eiga:

Joachimo Lowo auklėtiniai turnyrą pradėjo G grupėje, kurioje užėmė pirmą vietą. Jie 4:0 sutriuškino Portugaliją, sužaidė lygiosiomis 2:2 su Gana ir 1:0 nugalėjo JAV komandą. Aštuntfinalyje vokiečiai tik po pratęsimo 2:1 palaužė kovingąjį Alžyrą, ketvirtfinalyje 1:0 nukovė prancūzus, o pusfinalyje net 7:1 sutrypė šeimininkus brazilus.

Lionelio Messi vedini argentiniečiai F grupėje iškovojo tris minimalias pergales: 2:1 nugalėta Bosnija ir Hercegovina, 1:0 - Iranas ir 3:2 - Nigerija. Aštuntfinalyje Alejandro Sabellos auklėtiniai tik po pratęsimo 1:0 palaužė šveicarus, ketvirtfinalyje 1:0 nugalėjo Belgiją, o pusfinalyje po 11 metrų baudinių serijos 4:2 eliminavo olandus.

Trečią vietą pirmenybėse iškovojo ir bronzos medaliais pasidabino Olandijos futbolininkai, šeštadienį mažajame finale 3:0 nugalėję šeimininkus brazilus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1886)