Antradienį, kovo 22 d., prokuroras kreipėsi į teismą dėl įtariamojo Prano Muškausko kardomosios priemonės.

Šiaulių apylinkės teismo buvo prašoma P. Muškauskui paskirti suėmimą maksimaliam terminui – 3 mėnesiams. Anot prokuratūros, prašymas buvo patenkintas.

Delfi primena, kad kovo 20 d. apie 21.06 val. policija gavo pranešimą, jog Telšių r., Tryškiuose, namuose gali būti nužudytas žmogus. Įvykio vietoje rastas vyro kūnas (g. 1965 m.) su keliomis šautinėmis žaizdomis krūtinėje.

Telšių apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Pasislėpė nuo teisėsaugos

Įtariamasis Pranas Muškauskas, gim. 1977 m., pasislėpė, jo ieškojo didelės policijos pajėgos. Vyras buvo ginkluotas ir pavojingas.

„Įtariamasis buvo pavojingas, nes pasišalino su ginklu. Pasitelkti „Aro“ kovotojai, jie kartu su mūsų pareigūnais visą naktį vykdė paiešką, užtikrino viešąją tvarką, bendravo su gyventojais“, – pasakojo Šiaulių policijos viršininkas Ramūnas Sarapas.

Ryte priimtas sprendimas įvesti planą „Sulaikymas“, buvo uždaryta gyvenvietė, tikrinami visi išvažiuojantys automobiliai.

„Į pareigūnus kreipėsi vieno namo gyventojai – nurodė, kad pas juos galimai slepiasi įtariamasis. Rinktinės „Aras“ kovotojai jį ten sulaikė. Įtariamasis nesipriešino, pas jį rastas neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas“, – pasakojo R. Sarapas.

Įtariamasis žinomas teisėsaugai

Vyras anksčiau baustas 9 kartus administracine tvarka, teistas 4 kartus: už smurtą artimoje aplinkoje, nežymų sveikatos sutrikdymą.

Įtariamajam nustatytas 1,82 prom. girtumas. „Galima daryti prielaidą, kad nusikaltimo padarymo metu galėjo būti neblaivus“, – sakė viršininkas.

Jis nenorėjo atskleisti daugiau nusikaltimo detalių, nes pareigūnai dar dirba karštais pėdsakais. „Šiuo metu žmonės apklausiami. Pareigūnai turi daug daiktų, informacijos, susijusios su nužudymu. Taigi sunku kalbėti, konkretizuoti, kas yra rasta ir nerasta“, – sakė jis.

Pasak tyrimą kontroliuojančio prokuroro, įtariamasis ir auka nėra susiję.

Daugiau skaitykite čia.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)