„Šiuo metu aš neskelbčiau karantino“, - ketvirtadienį Izraelio karinei radijo stočiai sakė Sveikatos ministerijos generalinis direktorius Nachmanas Ashas.

Tačiau jei naujų infekcijų skaičius išliks aukštas, „po dviejų ar trijų savaičių turėsime priimti kitokį sprendimą“, - pridūrė jis. Pareigūnas pareiškė viltį, kad situaciją pagerins trečioji vakcinos dozė vyresniems nei 60 metų amžiaus žmonėms ir kitos vyriausybės priimtos priemonės.

Izraelyje tris dienas iš eilės per parą registruota daugiau kaip 3 000 naujų infekcijų. Trečiadienį patvirtinta 3 430 susirgimų. Sveikatos ministerijos duomenimis, sunkiai serga 250 pacientų.

9,3 mln. gyventojų turinčiame Izraelyje paskiepyta apie 58 proc. žmonių. Daugiau kaip 262 000 jau yra gavę trečią vakcinos dozę.

Ministras pirmininkas Naftalis Bennettas ketvirtadienį kreipėsi į visus vyresnius nei 60 metų amžiaus asmenis, kurie dar nėra paskiepyti trečiąja doze, ateinančiomis savaitėmis būti ypač atsargius. Esą būtina vengti žmonių susibūrimų, taip pat kontaktų su galimai užsikrėtusiais asmenimis.

„Jei susitiksite su savo anūkais, darykite tai lauke ir su kauke“, - ragino vyriausybės vadovas. Infekcijos pavojus, anot jo, yra maždaug šešis kartus didesnis nei tiems, kurie prieš penkias ar daugiau dienų yra gavę trečiąją dozę.

Sveikatos ministerijos duomenys rodo, kad „Biontech“/‘Pfizer“ vakcinos efektyvumas Izraelyje nuo birželio pradžios smarkiai sumažėjo. Vakcina esą tik 39 proc. užkertą kelią infekcijai, tačiau 91 proc. – sunkiai ligos eigai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)