Kaip atrodytų dėmesio sutrikimo gydymas kompiuteriniais žaidimais, mediciniškai – nervinio atgalinio ryšio sistema? Gydytojas ant galvos prikabina elektrodų – jie fiksuos galvos smegenų būseną. Paskui įjungiamas kompiuteris, paleidžiamas vienas iš žaidimų – pvz., su ropojančiu vabalu, kuris turėtų surinkti kuo daugiau taškų. Specialaus pasiruošimo nereikia.

Dėmesio sutrikimus gydančios treniruotės trukmė – iki pusvalandžio. Seansų reikia 30-40, kad būtų efektas, prilygstantis gydymui vaistais.

„Jeigu vabaliukas stovi, reiškia žmogus yra išsiblaškęs. Jeigu vabaliukas juda, tai – teigiamas dalykas. Tai yra, žmogus yra susikaupimo būsenoje“, – aiškino Respublikinės Panevėžio ligoninės vaikų ir paauglių psichiatras Mindaugas Gurevičius.

Mindaugas Gurevičius

Tą susikaupimo būseną, kai sėkmingai rinkdamas taškus vabaliukas juda, pasak psichiatro, pacientas turėtų fiksuoti ir taip gerinti rezultatus.

„Taip gydoma ir nemiga, ir nerimo sutrikimai, ir depresija gali būti gydoma, ir stresiniai sutrikimai“, – vardijo M. Gurevičius.

Aišku viena: smegenų treniruotė per žaidimus įtraukia. Medikai sako, kad toks gydymo metodas tinkamas ir suaugusiems, tačiau kol kas bus vaikams, kuriuos kamuoja psichikos ligos, ypač dėl užsitęsusio karantino ir mokymosi per nuotolį namie.

„Tie pacientai, kuriuos mes buvome įpratę matyti tokioje, pvz., vidutinėje depresijoje, ateina sunkioje depresijoje, labai sunkioje būsenoje“, – apibūdino karantino sukeltus pokyčius psichiatras.

Šis metodas rekomenduotinas gydyti nerimui, dirglumui, nuotaikų kaitai, nesugebėjimui susikaupti.

Arvydas Skorupskas

„Mes papildėme savo gydymo arsenalą dar viena nemedikamentine priemone. Tai reiškia, ne cheminiais vaistais gauname rezultatą, o vaikui priimtinomis priemonėmis, tai yra kompiuteriniais žaidimais mes žengiame į tikslą“, – teigė Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

Įrangą, pasak A. Skorupsko, gamina tik viena Europos bendrovė, todėl susidariusi pasaulyje eilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)