Alfas Ivanauskas kalbino „Aliejaus spaudimo bazė“ marketingo vadovę Moniką Balčiūnaitę-Spitznagel.

Koks aliejus yra geriausias? Ir kaip jį išsirinkti?

Kiekvienas aliejus turi savo specifiką. Moliūgų sėklų aliejus rekomenduojamas gerti vaikams nuo kirminų arba vyrams prostatos vėžio profilaktikai. Kanapių aliejus yra daugiau skirtas moterims, jis reguliuoja hormonų veiklą. Migdolų aliejus naudojamas tepti kūnui, kaukėms, skanus ant salotų, turi labai daug vitamino E. Jį geriant regeneruojamas kologenas. Kiekvienas aliejus turi išskirtinį savo poveikį, todėl reiktų išsirinkti sau priimtiniausią ir jį gerti po vieną arbatinį šaukštą 20–30 minučių prieš valgį. Gerdami jį sau tikrai nepakenksite, tik svarbu jį naudoti. Galite pilti ant salotų, tepti ant duonos. Labai skanus – linų sėmenų arba margainių aliejus, kuris yra labai švelnus ir turi gerų savybių kepenų išvalymui. Rinkitės pagal tai, ko jums tuo metu labiausiai reikėtų.

Moliūgų sėklų aliejus

Ką turėtumėme žinoti apie į madą ateinantį juodgrūdės aliejų?

Juodgrūdės aliejų pradėjo naudoti dar senovės Egipte, vėliau po truputį atėjo į rytų Aziją ir galiausiai atėjo pas mus į Europą. Šis aliejus dar kitaip vadinamas „vaistas nuo visko“. Jis išgaunamas šalto spaudimo būdu ir turi netgi nuosėdų. Naudojamas sumažinti priešuždegiminius procesus, stiprina imuninę sistemą, o tai svarbu bendram organizmo būklės palaikymui, yra puiki antiseptinė priemonė, išnaikina visas bakterijas. Taip pat šis aliejus puikiai šildo ir ramina, todėl jį galite naudoti masažams ar patepti skaudančius sąnarius, sumuštas vietas. Rekomenduojamas gydyti spuoguotai odai. Tinka sergantiems žarnyno ligomis bei padeda naikinti nemigą. Šis aliejus turi labai daug naudingų savybių, bet reikia nepamiršti, kad jį reikėtų naudoti bent jau tris mėnesius po šaukštelį kiekvieną dieną, kad jaustumėte tikrąjį poveikį. Aliejai labai veiksmingi, tačiau lėtai įsisavinami.

Kaip taisyklingai laikyti aliejų savo virtuvėje, kad jis nesugestų? Ir kiek iš vis galima jį laikyti?

Rafinuotas aliejus yra daug kam atsparus. Jį galite laikyti skaidriame butelyje, jis gali būti ir šalia viryklės, kadangi jis yra išvalytas ir chemiškai apdorotas. Galiojimas ilgas – iki pusantrų ar netgi dviejų metų. Tačiau šalto spaudimo aliejus, nerafinuotus, nefiltruotus geriausia laikyti šaldytuve, mažose talpose ir pasirūpinti, kad jie negautų daug deguonies, nepamiršti uždaryti buteliukų, nes reaguodami su deguonimi jie oksiduojasi. O galiojimo laikas yra apie pusę metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)