aliejai

Patarė, kokį aliejų sveikiausia naudoti kepimui: svarbiausias kriterijus – smilkimo temperatūra

Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be...

5 vertingiausios sėklos, kurių turėtų būti kiekvieno virtuvėje: ir skanu, ir sveika

Rūpinantis savo mityba, į kasdienį savo valgiaraštį vertėtų įtraukti ir įvairias sėklas . Jos ne tik pagardina patiekalus, bet ir suteikia...

Rapsų bei saulėgrąžų aliejai: kurį ir kada rinktis?

Gardinti salotas, ruošti skirtingus padažus ar marinatus, gaminti kepinių tešlą ir, žinoma, kepti maistą . Tam daugelis kulinarijoje naudoja aliejus...

Atsakė į amžiną klausimą: ar galima kepti maistą alyvuogių aliejuje? (4)

Lietuvoje įprasta manyti, kad alyvuogių aliejus tinka tik salotoms gardinti. Vis dar gajus mitas, kad alyvuogių aliejus netinka kepimui, tačiau...

Dietistė Vaida Kurpienė apie aliejus: daugelis daro dvi dideles klaidas, dėl kurių aliejai tampa nebenaudingi

Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos...