Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be...
Rūpinantis savo mityba, į kasdienį savo valgiaraštį vertėtų įtraukti ir įvairias sėklas . Jos ne tik pagardina patiekalus, bet ir suteikia...
Gardinti salotas, ruošti skirtingus padažus ar marinatus, gaminti kepinių tešlą ir, žinoma, kepti maistą . Tam daugelis kulinarijoje naudoja aliejus...
Lietuvoje įprasta manyti, kad alyvuogių aliejus tinka tik salotoms gardinti. Vis dar gajus mitas, kad alyvuogių aliejus netinka kepimui, tačiau...
Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos...